Magyarország

2011.04.11. 15:57

Jobbik: a Fidesz-KDNP eljátszotta a forradalmi változtatás lehetőségét

<p>A Fidesz-KDNP eljátszotta annak lehetőséget, hogy forradalmi változást vigyen véghez, legalább is az új alaptörvény szövege alapján - így reagált a Jobbiktól Balczó Zoltán frakcióvezető-helyettes.</p>

 Az ellenzéki politikus szerint a kormánypárttól azt várták, hogy az új alkotmányt a Nemzeti Együttműködés jegyében alkotják meg a kormánypártok. A Fidesz-KDNP most 53 százalékos választói támogatottsága mellett a maradék 47 százaléknak is érdemi lehetőséget kellett volna kapnia a beleszólásba, de nem így történt - fogalmazott. Balczó Zoltán azt mondta: a benyújtott szöveg nem felelt meg egy normaszöveg követelményeinek. Megjegyezte, hogy volt olyan módosító indítvány, amely szerint a szövegtervezetben 63 helyen kellett volna javítást végrehajtani koherenciazavar miatt. A jobbikos politikus a hiányosságok között említette, hogy a határon túli magyarok szavazati jogánál "lebegtetik a lakhelytől való függést vagy függetlenséget", illetve nem szüntetik meg az indokolatlan képv iselői privilégiumokat.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!