Két nappal hamarabb áll le a fűtés

Hamarabb állnak le a szolgáltatók
Hamarabb állnak le a szolgáltatók
Miskolc, Ózd, Kazincbarcika, Tiszaújváros – Egyeztettek a megyei távhőszolgáltatók. A melegre való tekintettel mától leáll a távfűtés a megye nagyvárosaiban.

Tekintettel a rendkívüli meleg időjárásra Miskolcon, Kazincbarcikán, Tiszaújvárosban és Ózdon a távhőszolgáltatók ma leállnak a fűtésszolgáltatással, mivel a napi átlaghőmérséklet 3 egymást követő napon a 12 Co-ot-ot meghaladta. Ettől függetlenül amelyik lakóközösség továbbra is kéri a fűtésszolgáltatást az épületkezelő, illetve lakóközösségi képviselő írásbeli bejelentése alapján a távhőszolgáltatók rövid időn belül visszaindítják azt.
„A szokatlanul meleg időjárásnak köszönhetően várhatóan kevesebb lesz így a felhasznált hőmennyiség, ami enyhíti a távhőszolgáltatást igénybevevők fűtési költségeit” – mondta Móricz József, a Kazinc Távhő Kft. ügyvezető igazgatója.

Takarékosságból is

„A két nappal hamarabbi leállással – amely tényleg indokolt a meleg miatt – a lakosság anyagi terheit is csökkentjük kicsit – mondta dr. Fejes János szolgáltatási igazgatóhelyettes. – Május 15-ig készenlétben állunk, hiszen addig tart a valós fűtési szezon, s ha újra kell indítanunk a fűtést egy nap alatt vissza tudunk állni.

Ózdon ma reggel 8 órától állítják le a távhőszolgáltatást, a rendszer várhatóan 12 órára teljesen kihűl – közölte Lázár Lajos, az Ózdi Távhő Kft. ügyvezető igazgatója. A döntést saját hatáskörükben hozták meg. Azoknak a lakóközösségeknek, amelyek továbbra is igényt tartanak a szolgáltatásra, természetesen biztosítják a fűtést.

A héten még fűtenek

Sárospatakon hivatalosan április 15-én ér véget a távhőszolgáltatás – tudtuk meg a városi szolgáltatótól. A 910 lakást ellátó rendszer azonban május 15-ig készenlétben áll, így igény szerint lehetőség nyílik a fűtési szezon meghosszabbítására, amennyiben az időjárás megkívánja. Mint megtudtuk, a pataki rendszer olyan kicsi, hogy nem okoz gondot az újraindítás, és elég hamar érződik a hatása a lakásokban. Természetesen ebben a hónapban már csökkentett összegű részszámlát kapnak a fogyasztók.