Két nap alatt elfogták a szatymazi rablókat

Két nap alatt elfogták a rendőrök azt a két férfit, akik egy 15 éves fiút megvertek, és kirabolták a házat, ahol családjával élt a Csongrád megyei Szatymazon. A rablóknak segítője is akadt, ők is rács mögé kerültek.

A rablók hétfőn kora reggel törtek be a házba, ahol egy 15 éves fiút találtak. Megkötözték, megverték, hogy elmondja, hol tartják a pénzüket. A két maszkos rabló nem riadt vissza a komolyabb fizikai erőszaktól sem, a fiút arcán több helyen is megvágták. Végül megtalálták a pénzt, így azzal, és egy gázfegyverrel, valamint több értékesebb tárggyal együtt elmenekültek.

A rendőrök a tanúk elmondásai alapján hamar be tudták azonosítani azt a négy embert, akiknek köze lehetett a bűncselekményhez, keddre már mind a négyen őrizetbe is kerültek. Kiderült, hogy egyikük, egy 29 éves férfi adta a tippet ismerősének: a szatymazi házból pénzt és egyéb értékeket lehet elvinni. Először a széfet vitték magukkal, de abban nem találtak semmit, ezután visszatértek, és megszerezték az értékeket. Az ügy negyedik szereplője a sofőr volt, ő a kocsijával szállította a rablókat.

A házkutatások közben a több mint 1 millió forint elrabolt pénz egy része, és a gázfegyver is előkerült. A nyomozók egy másik fegyvert és lőszereket foglaltak le. A négy gyanúsítottat őrizetbe vették, és előzetes letartóztatásukat kérték.