Két mulatság egy hétvégén Tiszaújvárosban

Tiszaújváros – Múlt hétvégén Tiszaújváros két általános iskolájában is tartottak farsangi mulatságot. A sort a Hunyadi nyitotta alsós maszkabáljával, szombaton a Szent István alsós és felsős farsangi bálján izgulhattak a szülők csemetéikért.

Idén a természet és a film­világ ihlette leginkább a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola farsangját. Az intézmény a Derkovits Kulturális Központban tartotta rendezvényét, a tavalyihoz hasonlóan két felvonásban.

A színpadot ellepték a békák, gólyák, medúzák, de kubai táncosok, Minyonok, Mickey egerek és filmsztárok is szép számmal okoztak vidám perceket a szülőknek, nagyszülőknek, rokonoknak.

„Ebben az évben egy új formátumú keringővel készültek a nyolcadikosok – mondta Prágainé Sóvári Anikó nyolcadikos osztályfőnök. – Újdonság például a gyertyás bevonulás, három különböző zenéből állt össze, és a koreográfia is teljesen más, mint a tavalyi.

ÉM-TU


A Hunyadiban is

A Hunyadi iskola is a hétvégén tartotta maszkabálját. Az idén 40 éves intézményben már megszokott, hogy az épület aulája az esemény helyszíne. Ezúttal azonban volt egy különlegesség, hiszen a jubileumi programsorozat szellemében rendezték meg a farsangot. Az aulát benépesítették a hercegnők, udvarhölgyek vagy épp az udvari bolondok. De nem csak a gyerekek öltöztek zászlóforgatónak, táncosoknak vagy lovagoknak, az épület is reneszánsz jelmezbe bújt. A folyosót pedig az osztályok címerei díszítették.

hirdetés


hirdet�s