Két magyar turistát támadott meg a medve Romániában

Két magyar turistát támadott meg egy kiéhezett medve Romániában, a Déli-Kárpátokban. Az Erdély Online szerint a csütörtökre virradó éjjel történt balesetben a két turista közül az egyik szenvedett komolyabb sérüléseket.

Román hírforrások úgy tudják, hogy egy apát és fiát támadta meg az állat, akik a Bucsecs-hegység Padina fennsíkján felvert sátrukban aludtak. A medvét vélhetően a kirándulók étele vonzotta. Az idősebb férfi súlyosabb sérüléseket szenvedett, ezért a Pucioasa városi kórház sebészeti osztályára szállították, de sérülései nem életveszélyesek. A fiatalabb férfin csak felületes sebeket ejtett az állat.

Ciprian Vataselu, a Dambovita megyei csendőrség szóvivője szerint az éjszaka háromszor támadtak emberre a medvék a környéken, az esetek közül a magyar turistáké volt a legsúlyosabb.

Romániában ötezer barnamedve él. Az állatok gyakran bemerészkednek a hegyi városok peremkerületeibe is, hogy táplálékot keressenek a szemeteskukákban. Minden évben több ember leli halálát Romániában medvetámadás következtében.

A Mediafax medvetámadásról készült tudósítása videóval:

http://www.mediafax.ro/social/doi-turisti-unguri-au-fost-atacati-de-un-urs-in-timp-ce-dormeau-in-cort-video.html?1688;4645256