Két lőtt gól – emberhátrányban

Két lőtt gól – emberhátrányban
Tíz emberrel szerezte meg mindhárom bajnoki pontot Rákospalotán, a REAC otthonában a Diósgyőri VTK csapata.

Az újonc REAC a mérkőzést megelőzően még nem nyert találkozót a bajnokságban, a Diósgyőr igen, igaz csak egyszer, egy 11-essel. Bereczky István, a piros-fehérek ügyvezetője a kilencven perc előtt elmondta, Vitelkiék ezúttal dupla prémiumért küzdenek Rákospalotán. Az első percek lassan, csendesen csordogáltak, de egy hazai helyzetet követően sorozatban rúghatott szögletet Sipeki – ezek ugyan veszélyesek voltak, de gól nem lett belőlük. Az iram néha kocogós volt, ám amikor némi lendületet is vittek a csapatok a játékba, gyorsan átmentek a középpályán, s ekkor bizony kialakult jópár helyzet.

Aktívak voltak

Ugyan Kövesfalvinak is kellett egyszer-kétszer mentenie, de a nagyobb lehetőségei a Diósgyőrnek voltak. A korábbiakhoz képest igen aktív volt a DVTK támadósora, Tisza és Horváth is nagyon akart, jobb koncentrációval akár mindkettejük betalálhatott volta a kék-sárgák hálójába. Persze az első negyvenöt minutumban nem csupán a két előretolt embert lehetett dicsérni, hanem a többieket is (Vámosit a védelemben, a többször felfutó Halgast, a jó százalékban szerelő Katonát, stb.), tulajdonképpen “csak” a gól hiányzott a vendégek játékából.

“Fellángolt” hazaiak

Cserélni csak Urbán Flórián cserélt a szünetben, az apró, ám gyors Törököt, máris kiegyenlített lett a meccs, hazai szabadrúgások, szögletek követték egymást. Némi idő kellett ahhoz, hogy a DVTK reagálni tudjon a REAC-iramra, de a vendégek mestere is váltott, behozta klasszikus jobbhátvédét, Mogyorósit Farkas V. helyett. Majd a látogatók mesterének indokoltan tovább kellett erősítenie a hátsó alakzatot, második lépésként a néhányszor hibázó Mogyoródi jött le, Farkas N. pedig be a balhétvéd posztra. Fellángolt a hazai alakulat, maradtak a kontrák Tiszáéknak, mialatt Vámosiékra egyre nagyobb nyomás hárult. Gáspárék azonban a helyükön voltak, fejjel (ha kellett lábbal) magabiztosan hárították a fővárosi akciókat. A rákospalotaiak “motorja”, Török kiállíttatta magáról Katonát, ám még mielőtt azt hihették volna a hazaiak, hogy a hátralévő időben kihasználhatják az emberelőnyt, s hozhatják a meccset, Horváth pompásan fejezett be egy “ellencsapást”, megszerezve ezzel idei második gólját. De még nem volt vége! Emberhátrányban növelte előnyét a piros-fehér alakulat, Tisza is betalált (első idei bajnoki találatát jegyezte), s ezzel a piros-fehérek megduplázták eddigi pontjaik számát. A mérkőzés folyamán – néhány rövidebb periódustól eltekintve – jól küzdött a DVTK, így a gárda jogosan fogadhatta a mintegy 200-250 diósgyőri szimpatizáns tapsát a sípszó után.

MI

Percek, események; jegyzőkönyv