Két látássérült fiatal vendégeskedett a hajdú-bihari rendőröknél

Két látássérült fiatal vendégeskedett a hajdú-bihari rendőröknél
© Fotó: police.hu
Debrecen – A Neked munka, Nekem álom című program keretein belül június 16-án két fiatalember ismerkedhetett meg a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság tevékenységével.

A program lényege, hogy fogyatékossággal élő emberek számára lehetőséget biztosítson álmaik munkahelyén az adott szakterület tevékenységének megismerésére.

A két látássérült fiatalt, akik a rendőri hivatás iránt érdeklődnek Dr. Juhász Zoltán rendőr alezredes kalauzolta a nap folyamán.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A rendkívüli nap kezdetén egy rendőrségi szolgálati gépjármű érkezett a Fehér Bot Alapítvány debreceni székházához, amely a rendőrség Vásáry István utcai objektumába vitte a résztvevőket. A megyei bűnmegelőzési osztály vezetője általános tájékoztatást adott a rendőrség szervezeti felépítéséről, illetve az egyes szakterületek legfontosabb tevékenységeiről. Ezt követően a fiatalok a poligráfos vizsgálat menetével és pszichológiájával ismerkedtek, miközben ők is beleülhettek a hazugságvizsgáló székbe.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A nap folyamán a bűnügyi technikai osztályon a szolgálati kutyák kiképzésével, alkalmazásával, valamint a nyomkeresés és rögzítés tudományával ismerkedhettek meg.

Végül a vendégek a Debreceni Rendőrkapitányságon tettek látogatást, majd egy szolgálati gépjármű vitte vissza őket az alapítvány székházához.

– police.hu –
hirdetés


hirdet�s