Két körözöttet is fogtak a borsodi rendőrök

Akt.:
Két körözöttet is fogtak a borsodi rendőrök
Felsőzsolca, Kazincbarcika, Mezőkövesd, Miskolc – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2016. február 15-én történt rendőrségi eseményeiből.

A megye rendőri szervei 2016. február 15-én két személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

Járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság K. János 57 éves miskolci lakossal szemben. A rendőrök az eljárás alá vont személyt 13 óra 20 perckor érték tetten Felsőzsolca belterületén, ahol egy személygépkocsival közlekedett annak ellenére, hogy a Miskolci Járásbíróság korábban a járművezetéstől eltiltotta.

A szabálysértőt a járőrök előállították, majd őrizetbe vették.

A kazincbarcikai rendőrök egy férfival szemben szintén járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot. Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

Ideiglenes megelőző távoltartást a Mezőkövesdi- és a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai egy-egy férfival szemben alkalmaztak hozzátartozók közötti erőszak miatt.

A fentieken túlmenően a miskolci- és a kazincbarcikai egyenruhások egy-egy, elfogatóparancs hatálya alatt álló, körözött személyt fogtak el és vettek őrizetbe.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában négy személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó ütközés további hét esetben jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –