Helyi közélet

2017.08.23. 19:12

CineFest - A világ legjobb zenés filmjeiből válogat az idén a miskolci filmfesztivál

Miskolc - A modern musicaleket állítják a fókuszba a programot szervezők.

Miskolc - A modern musicaleket állítják a fókuszba a programot szervezők.

A szeptember 8-án kezdődő 14. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál programja MusicDocs blokkjában a Beatles karrierjét éppúgy felidézik, mint Whitney Houston munkásságát és a Placebo nem mindennapi oroszországi turnéját – közölték a szervezők.

Tájékoztatásuk szerint a fesztivál műfajokat bemutató szekciója, a CineGenre fókuszában – a western és a horror után – idén a modern musicalek állnak majd, és válogatást nyújtanak a világ legjobb zenés filmjeiből.

A programban éppúgy szerepel a Magyarországon ritkán látható francia klasszikus, a Catherine De­neuve és Gene Kelly főszereplésével készült A rochefort-i kisasszonyok, mint a Rocky Horror Picture Show, a Kabaré, a Hair, a Jézus Krisztus Szupersztár vagy a Napfény a jégen című magyar zenés film.

Díj és díj

Az idei fesztivál nyitófilmje egyébként a cseh film nagyszerű alkotása, a Sörgyári capriccio lesz. A filmet a rendező, Jirí Menzel és a főszereplő, Magda Vásáryová jelenlétében vetítik.

Az Oscar-díjas cseh rendező életműdíjat kap Miskolcon, a legendás színésznő és diplomata Magdaléna Vásáryová pedig a Jameson CineFest tavaly alapított Európa-díját veheti át a nyitóünnepségen.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában