Friss hírek

2010.08.14. 11:51

MSZP: Példátlan és érthetetlen tisztogatás a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalban

<p>Az MSZP megdöbbenéssel értesült arról, hogy - néhány hónappal azelőtt, hogy Magyarország veszi át az Európai Unió soros elnöki tisztét - a Vidékfejlesztési Minisztérium indoklás nélkül leváltott számtalan központi és megyei vezetőt a kifizető ügynökség irányítói közül - tudatta szombaton közleményben Gőgös Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője.</p>

Ezek a szakemberek több évtizedet töltöttek a közigazgatásban, nekik köszönhető, hogy öt év alatt az uniós kifizető ügynökség a legjobbak közé küzdötte fel magát. Bűnük csak annyi, hogy jó köztisztviselőként végezték a dolgukat - érvel Gőgös, az előző kormány agrárállamtitkára. Szerinte ezt a Fidesz megyei első titkárai soha nem bocsátják meg nekik és kiadták rájuk a likvidálási parancsot, nem törődve azzal, hogy ezen lépésükkel az összes futó támogatási programot veszélyeztetik.

Ez a hivatal az elmúlt évben 614 milliárd forint támogatást fizetett ki a magyar gazdáknak, elsőként kaptak a termelők előleget Európában, és minden ellenőrzés pozitív eredménnyel zárult áll a közleményben. Gőgös Zoltán azt is írja, hogy többen az elbocsátottak közül aktív résztvevői a horvátországi és törökországi előcsatlakozási programoknak.

Az MSZP szerint felelőtlen az a gyakorlat, amit a Fidesz-kormány személyzeti politikában művel, hisz ezeket a szakembereket nem lehet lakiteleki komisszárokkal pótolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!