Két konyhakéssel is fenyegette a kazincbarcikai mentőket

Akt.:
Késsel fenyegette a mentősöket
Késsel fenyegette a mentősöket - © Fotó: Illusztráció
Kazincbarcika – Előkészítő ülést tartott kedden a Kazincbarcikai Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, aki az élettársához Sajókazára kiérkező mentőautóban szolgálatot teljesítő mentőápolóval és gépkocsivezetővel, mint közfeladatot ellátó személyekkel közölte, hogy az élettársa már jobban van.

Amikor a mentőápoló a gépkocsi ablakát lehúzva kérte a vádlottat, hogy engedje megvizsgálni a nőt, akkor a vádlott indulatossá vált és ruházatából egy 18 és egy 22 centi pengehosszúságú konyhakést vett elő, azt kezében tartva szidalmazni kezdte a sértetteket és indulatosan kérte, hogy menjenek el. A sértettek nem szálltak ki az autóból, hanem egy távolabbi utcába hajtottak és onnan értesítették a rendőrséget.

A 2018. július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy a bíróság – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – az előkészítő ülésen ítélettel döntsön a vádlottak büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

ÉM


Sátoraljaújhely, Szerencs - Kést rántott a kalauzra, amikor az a jegyét szerette volna ellenőrizni a vonaton. Felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a Sátoraljaújhelyi Járásbíróság azt a férfit, aki az ítélet szerint gyógyszertől bódul...

Illusztráció
Sajólád - A rendőr csak lőfegyverét elővéve tudta megállítani támadóját. A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 28 éves férfi és 49 éves anyja ellen felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette, illetőleg bűnsegédi minőségben elkövetett hivatalos személy e...