Két kategóriagyőztes a megyéből

A képen látható gyerekek is hozzátettek néhány percet a kazincbarcikai győzelemhez
A képen látható gyerekek is hozzátettek néhány percet a kazincbarcikai győzelemhez
Kazincbarcika, Hernádszentandrás, Muhi, Sajóörös, Sajókeresztúr, Sajóbábony, Cigánd, Alsózsolca, Szikszó, Ózd – Hernádszentandrás és Kazincbarcika is az élen végzett a saját mezőnyében.

Több mint 900 ezren vettek részt aktívan a szerdai Kihívás Napján, amelynek célja a mozgás és a sport népszerűsítése volt. A főszervező Magyar Szabad­idősport Szövetség (MSZSZ) csütörtöki tájékoztatása szerint a hét kategóriában Hernádszentandrás, Nagynyárád, Nyírtura, Nyíradony, Makó, Kazincbarcika és Újpest bizonyult a legsportosabb településnek. Az iskolák versenyében a Mérk-Vállaj Német Nemzetiségi Általános Iskola, a Móri Radnóti Miklós Általános Iskola és az Encsencs-Penészlek-Nyírvasvári Általános Iskola volt a három legsportosabb intézmény.

Legalább tizenöt

Az idehaza 25 éves múltra visszatekintő rendezvényen idén a benevezettek száma több mint 1,5 millió, a ténylegesen sportolóké pedig 920 376 fő volt. Tavaly több mint 70 millió percet, 2016-ban 71 098 995 percet sportoltak Magyarországon a Challeng­e Dayen. A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egész napos verseny keretében döntik el, melyik város a sportosabb. A verseny eldöntéséhez éjféltől este 9 óráig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül.

MTI – ÉM

Megyei helyezések

  • 1. kategória: 1. Hernádszentandrás, …9. Muhi.
  • 2. kategória: 24. Sajóörös.
  • 3. kategória: 5. Sajókeresztúr, …9. Sajóbábony.
  • 4. kategória: 5. Cigánd, …13. Alsózsolca, …19. Szikszó.
  • 6. kategória: 1. Kazincbarcika, …10. Ózd.
hirdetés


hirdet�s