Két kábítószer-terjesztőt fogtak el egy IX. kerületi házibuliban

Illusztráció
Illusztráció
Budapest – Két kábítószer-terjesztőt fogtak el a fővárosban egy IX. kerületi házibuliban a rendőrök, akik rongálás bejelentése miatt érkeztek a helyszínre – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden a rendőrség honlapján.

A közlemény szerint múlt szombaton a Mester utcai lakás átkutatásakor a rendőrök több mint 20 gramm kokaint, 200 gramm speedet, 550 metamfetamin tartalmú tablettát, hárommillió forint készpénzt és valutát, okmányokat, valamint egy digitális mérleget foglaltak le.

A rendőrök a lakás lépcsőházában igazoltatták az éppen távozó 20 éves V. Richárdot és a 21 éves B. S. Olivért, akiknél kábítószereket és körözött okmányokat találtak.

Az adatgyűjtés során kiderült, hogy a rongálás B. S. Olivérhez köthető, aki – feltehetően kábítószer hatása alatt – összetörte a lakás berendezési tárgyait. Továbbá megállapították, hogy ezalatt V. Richárd veszekedés közben megütötte egyik ismerősét a lakásban.

A rendőrségen V. Richárdot kábítószer-kereskedelem bűntett, okirattal visszaélés vétség és testi sértés bűntett kísérlet miatt, míg B. S. Olivért kábítószer-kereskedelem és rongálás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Az illetékes bíróság elrendelte a két férfi letartóztatását.

-MTI-