Két hónapja pénz és munkavállaláshoz szükséges papírok nélkül a volt váli polgármester

Két hónapja nem kapja meg az önkormányzattól járó pénzét és a munkaviszonya megszűnésével kapcsolatos iratokat a volt váli polgármester. Azt mondja, így munkát sem vállalhat és táppénzt sem kaphat. Az új polgármester közölte, egyelőre átvilágítják az önkormányzat működését, csak ennek lezárultával tudnak fizetni, a papírokat pedig tudomása szerint megkapta elődje.

Az eddigi polgármester, Tóth Ferencné azt mondja, hogy körülbelül 900 ezer forinttal tartozik neki az önkormányzat. Ebben egyebek mellett benne van 3 havi végkielégítés, 1 havi táppénz, néhány nap fizetés és a ki nem vett szabadságok. A korábbi településvezető azt is sérelmezi, hogy a munkaviszonya megszűnésével kapcsolatos iratokat sem kapta meg, így nem tud sehol elhelyezkedni.

A váli polgármesteri hivatal gazdasági működését átvilágítják, a vizsgálat végén tudnak majd fizetni, erre még a december rámegy- hangsúlyozta Bechtold Tamás, jelenlegi polgármester. Arra a kérdésre, hogy addig nem tudnak-e valamennyi pénzt fizetni, azt válaszolta: zűrzavart hagyott maga után a volt polgármester. Távozásakor a szociális segélyeket sem tudták kifizetni, mert nem volt pénz a számlájukon, sőt több mint 10 milliót előre elköltöttek.

Tóth Ferencné azt mondta, a segélyeket tudomása szerint megkapták az emberek. A számlán pedig volt annyi pénz, amiből a neki járót is ki tudták volna fizetni, így azonban az új településvezetés teljesen ellehetetleníti az életét.

A háttérben egy másik vita is áll. Az előző vezető idén ugyanis felvette 30 éves jubileumi pénzét, az önkormányzat szerint azonban csak 25 év után járt volna neki juttatás. Úgy tudjuk, az önkormányzat 140 ezer forint körüli összeget szeretne visszakapni.