Két hónap alatt újjávarázsolták

A napokban bensőséges hangulatú ünnepségen avatták fel a teljesen ujjáépített boldvai óvodát.

A Regionális Fejlesztés Operatív Programja keretében felújított intézményt a kicsik, a pedagógusok, a szülők és a vendégek előtt dr. Faragó Péter, a térség országgyűlési képviselője adta át. A politikus köszönetet mondott valamennyi közreműködőnek és kiemelte, hogy a kívül-belül csodaszép óvoda nagyszerű otthona lesz a jövő nemzedékének.

Az esélyegyenlőség jegyében

Szepesiné Szilasi Edit óvodavezető arra emlékeztetett, hogy két esztendővel ezelőtt a tetőszerkezetet állították helyre, majd pályázatot nyújtottak be a teljes rekonstrukcióra. A huszonnégy millió forintos beruházás során rekordidő, két hónap alatt cserélték ki a nyílászárókat, a burkolatokat, a fűtésrendszert és a gépészetet, ujjávarázsolták a szociális helységeket, a csoportszobákat, a tálalókonyhát, az udvari játékokat. Mindez a Mónusz Kft. munkájának dicsérete. Nem feledkeztek el a keresztelőről sem: a csodaszép intézménynek, stilszerűen, a Mesevár nevet adták.

Csabai Gyula polgármester elmondta, hogy a kivitelezéshez szükséges pénz döntő hányadát támogatásként kapták, az ötszázalékos önrészt az önkormányzat biztosította.

K. T.