Két hétre lezárják a Bartók Béla út egy részét

Szombattól két hétre lezárják a forgalom elől a Bartók Béla út Móricz Zsigmond körtéri szakaszának külső sávját, mert elkezdik a Villányi úti és a Fehérvári úti villamosvágányok összekötését. A munkálatok miatt a 7-es buszcsalád megállóját ideiglenesen áthelyezik a Bartók Béla út 43-47. szám elé.

A www.metro4.hu honlapján olvasható információk szerint jelenleg is zajlik a 61-es villamos végállomásának átépítése, annak folytatásaként a vágányok fektetése. A villamos vonalának átvezetése idején a Bartók Béla érintett szakasza út több ütemben, sávonként, illetve félpályásan, változó kialakításban lesz lezárva. A forgalomterelések ütemezetten, a fővárosiaknak a lehető legkevesebb nehézséget okozva fognak történni – ígéri a DBR Metró Projekt Igazgatóság. A próbajárat valószínűleg november végén indul majd, az átkötéshez kapcsolódó munkálatok befejezése január végére várható.

A jelenlegi ütemezés szerint a Bartók Béla úti forgalomkorlátozás feloldása után a Villányi útra kanyarodó sávot is lezárják egy hétre, majd a Kosztolányi Dezső tér felé menő irányban a belső sávot zárják le az ott zajló vágány- és útépítési munkák miatt. A külső és a Villányi útra kanyarodó sáv ekkortól már újra járhatóvá válik majd.