Két héten belül meghallgatják Gergényit – RTL Klub

Két héten belül várható Gergényi Péter fegyelmi meghallgatása. Ezt ügyvédje mondta az RTL Klub Híradójának. A volt budapesti rendőrfőkapitány ellen egy olyan szerződés miatt indult eljárás, amelyet későbbi arab üzlettársával kötött. Az arab férfinek havi 200 ezer forintot fizetett a BRFK síutak és nyaralások szervezéséért.

Az RTL Klub Híradójának információi szerint az arab férfi január óta dolgozott az IPA BRFK Egyesület nevű civil szervezet irodájában. Összesen 5 tunéziai nyaralást és 3 ausztriai síutat szervezett 64 utasnak. Külföldre is elkísérte a csoportokat, részt vett az ottani programszervezésben és tolmácsolt. Mindezért a BRFK fizetett neki, közpénzből, havi 200 ezer forintot, egészen idén júniusig.

A szerződést főkapitányként Gergényi Péter kötötte meg vele, aki később egy vállalkozásban üzlettársa lett. A volt főkapitány ügyvédje azt mondja, a szerződés teljesen jogszerű.

“Körülbelül két hét múlva lesz a fegyelmi meghallgatás. Gergényi teljesen megdöbbenve vette át a fegyelmi vizsgálatról szóló határozatot” – mondta Gulyás Gábor ügyvéd.

Az utazásokat szervező arab férfit, Gergényi Péter üzlettársát, napok óta keresik az RTL Klub Híradójának munkatársai, de nem érik el.