Friss hírek

2009.07.21. 15:40

Sikeres a helyi krízisalap - Polgáron már 42 család kap támogatást

<p>Kamatmentes kölcsönnel segíti a gazdasági válság miatt bajba jutott családokat a Hajdú-Bihar megyei Polgár önkormányzata. A családonként 100-300 ezer forintos támogatás iránt sokan érdeklődnek a városban. Jelenleg 42 családot támogat az önkormányzat, több mint 8 millió forinttal - tudta meg a Független Hírügynökség.</p>

Másfél hónap alatt 60 kérelmet bírált el az önkormányzat és a következő hetekben további 30-ról döntenek majd - közölte kedden a Független Hírügynökséggel Tóth József. Polgár polgármestere elmondta: a városi krízisalapból eddig 42 családot támogatnak több, mint 8 millió forinttal. A 8500 lakosú városban olyan - pillanatnyi pénzügyi zavarba került - családok kaphatnak kamatmentes kölcsönt, akiknek hirtelen megnőtt a lakáshitel törlesztőrészletük, elveszítették állásukat, vagy kisgyerekeket nevelnek. A kamatmentes kölcsönt ügyviteli, kezelési és adminisztrációs költségek nélkül folyósítják és a támogatáshoz fedezetet sem kérnek. A pénzt két hónap türelmi idő után, tíz havi egyenlő részletben kell visszafizetni. Az így befolyó pénzből az önkormányzat újabb támogatást tud majd nyújtani a rászorulóknak - közölte a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!