rali ob

2019.07.07. 19:12

Bútorék győztek, Vinczéék kiestek a Veszprém ralin

A Bútor Róbert, Tagai Róbert kettős nyerte a vasárnap rendezett Veszprém-ralit, az országos bajnokság negyedik fordulóját. Az összetettben élen álló Vincze Ferenc, Bacigál Igor duó a második gyorsasági szakaszon feladni kényszerült a viadalt.

Az idény eddigi három futamát kivétel nélkül a Korda Racing Skoda Fabia R5-ös versenyautóját vezető Vinczéék nyerték meg, most azonban egy defekt miatt már nagyon korán kiálltak, így az üldözőknek lehetőségük nyílt minél több pontot ledolgozni a hátrányukból.

Az összetettben második Balogh János, Holczer Dániel (Skoda Fabia R5) kettős harmadikként zárta a veszprémi futamot, míg a címvédő – és az összetettben Veszprém előtt ötödik – Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) duó második lett Bútorék mögött.

A Shell Helix Ultra párosa, a veszprémi viadal előtt az összetettben harmadik Turán Frigyes és Bagaméri László (Ford Fiesta R5) a rajtsorrendről döntő szombat esti kvalifikációs etapot megnyerte ugyan, de a vasárnapi kilenc gyorsasági szakaszon megtett majdnem 125 kilométernyi versenytáv végén lemaradt a dobogóról, negyedik lett.

Vinczéék műszaki problémájából a három futam után az összetettben negyedik Velenczei Ádám, Zsiros Gábor (Citroën C3 R5) duó is igyekezett profitálni, ők ötödikek lettek a Veszprém-ralin.

A rali ob következő versenyét augusztus 23-25-én rendezik Ózd és Salgótarján környékén.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!