Két ház égett le Pest megyében

Két és fél órán belül két családi ház gyulladt ki szombat éjszaka Pest megyében. Először Pécelre, majd Százhalombattára riasztották a tűzoltókat. Egyik tűznek sincsenek sérültjei, azonban mindkét épület teljesen leégett.

A tűzoltók szombat éjjel, nem sokkal egy óra után kapták a riasztást, miszerint kigyulladt egy a családi ház Pécelen, a Szemere utcában. A körülbelül 60 négyzetméteres épületet teljesen ellepték a lángok, a kettes fokozatú tüzet 12 tűzoltó csaknem egy órán keresztül oltotta – tájékozatta a Független Hírügynökséget (FH) a tűzoltóparancsnokság ügyeletese. A házat raktárnak használták, így a tűz idején senki sem volt az épületben.

A másik tűz Százhalombattán, a Panoráma utcában tört ki, hajnali fél 4 körül. Egy csaknem 100 négyzetméteres családi ház tetőszerkezete kapott lángra. A tűzoltók két kocsival érkeztek a helyszínre, és körülbelül 40 percen át oltották a lángokat.- mondta az érdi tűzoltóparancsnokság ügyeletese az FH-nak. A házban két pb- gáz palackot is tartottak. Az egyik – egy 11 kilós – felrobbant, a másikat sikerült kihozni az épületből. A lakók még időben elhagyták a házat, így senki sem sérült meg.

Mindkét esetben vizsgálják, mi okozhatta a tüzet.