Két gyanús sportáskánál jelzett a rendőrkutya a bostoni reptéren

Az első hírekkel ellentétben nem egy, hanem két csomagnál jelzett a robbanószerek felderítésére kiképzett egyik kutya a bostoni Logan nemzetközi repülőtér raktárnak használt egyik hangárjában, kedden. Emiatt kiürítették a hangárt és annak környékét.

Phil Orlandella, a reptér szóvivője azt mondta, hogy a Delta Airlines hangárjában jelzett a kutya két sporttáskánál, amelyeket Nigériában adtak fel a kísérő papírok szerint, és egy szállítógépről kerültek a raktárba. A szóvivő közlése szerint a hangár távol van az utastermináltól.

Az FBI ügynökei és a bostoni rendőrök azonnal lezárták a hangár környékét, majd bombaszakértők mentek be a raktárba. Egyelőre nem tudni, hogy mit tartalmaztak a csomagok.

November elején az al-Kaida jemeni szervezete jelentette be, hogy ők küldtek bombákat tartalmazó csomagokat teherszállító gépek rakterében az egyik chicagói zsinagóga címére. Az egyik csomagot Dubajban, a másikat Nagy-Britanniában találták meg. Szakértők szerint nem okoztak volna nagy károkat, ha felrobbannak, és ennek oka az, hogy a terroristák csupán tesztelni akarták a biztonsági készültséget.