Két “gyalogkakukk” rabló rendőrkézen

A patikarablás helyszíne
A patikarablás helyszíne
Miskolc – Két férfit vett őrizetbe a rendőrség, majd helyezték előzetes letartóztatásba őket a hétvégén. Mindkettőt egy-egy, a “gyalogkakukk módszerrel” elkövetett rablás végrehajtásával gyanúsítják.

Vették a lapot a rendőrök a miskolci fegyveres pénzintézeti rablások nyomán, lapunk által gyalogkakukknak keresztelt elkövető elfogására létrehozott nyomozócsoport létrehozásakor, ugyanis a rajzfilmbeli gyalogkakukk ellenfelének mintájára “Coyotenak” (prérifarkasnak) nevezték el őket.

Dr. Kökényesi Antal vezérőrnagy, B.-A.-Z. Megye rendőr-főkapitánya a tegnapi sajtótájékoztatón bejelentette: a Coyote két gyalugkakukkot is fogott a hét végén. A két héttel ezelőtt a Stadion úti patikában és a tavaly májusban Miskolc belvárosában lévő zálogház kirablásával, és más bűncselekmények elkövetésével is gyanúsított két férfi már előzetes letartóztatásban van.
A főkapitány szerint az országosan is kiemelkedő eredményt felmutató megyénkbeli rendőrök eddig adósak voltak a miskolci fegyveres pénzintézeti rablások elkövetőinek elfogásával.
Ezért adott ki külön intézkedést, és hívta életre a bűnügyi igazgató irányítása alá tartozó “Coyote” speciális nyomozócsoportot a főkapitányság és a miskolci rendőrkapitányság tapasztalt embereiből.
Az egyik gyalogkakukkot a februári diósgyőri patikarablással, míg a másikat a tavaly nyáron, a Széchenyi utcán elkövetett zálogházi rablással gyanúsítják.

Részletek később.

Kiraboltak egy gyógyszertárat Miskolcon
Miskolc – A Stadion utcában található gyógyszertárat rabolta ki egy ismeretlen fegyveres férfi kedd este.
2007. február 22.
Félmilliós “vérdíj” a miskolci postarablóért
Miskolc – Ugyanaz a döbbenet és értetlenség jellemezte a Kassai utcai posta kirablásáról véleményt alkotókat a tetthely közelében csütörtök délelőtt, mint akárcsak másfél esztendővel ezelőtt készített cikkünk adatgyűjtése során. 

Bankrablás a diósgyőri rendőrőrs mellett 
Miskolc – Megtámadták a diósgyőri városrészben, a rendőrőrs közelében található takarékszövetkezetet hétfőn reggel Miskolcon.