Magyarország

2011.11.07. 14:24

Hurghadai baleset – A busz még mindig a helyszínen van

Nagy Eszter Dóra, az MTI különtudósítója jelenti: Hurghada, 2011. november 7., hétfő (MTI) - Egy nappal a magyar turistákat szállító busznak az egyiptomi Hurghadán történt balesete után a járművet a kerekeire visszafordították, de hétfőn kora délután még továbbra is a helyszínen van.

Nagy Eszter Dóra, az MTI különtudósítója jelenti: Hurghada, 2011. november 7., hétfő (MTI) - Egy nappal a magyar turistákat szállító busznak az egyiptomi Hurghadán történt balesete után a járművet a kerekeire visszafordították, de hétfőn kora délután még továbbra is a helyszínen van.

 

A busz totálkárosra tört, a bal oldalán – amelyre borult – az összes ablak kitört, a csomagtartó ajtói közül is több kiszakadt a helyéről. A szélvédő és a hátsó ablak is kitört, s bár a busz jobb oldala viszonylag épen maradt, láthatóan azon is több ablakot kitörtek.

A busz környékén számos személyes tárgy maradt, utazási papírok, párna, ruhadarabok, ásványvizes palackok. A busz környékén rengeteg az üvegtörmelék, a várostól távolabbi, a repülőtértől mintegy öt kilométer távolságra levő útszakaszon a törmelékektől pár kordonnal igyekeznek megvédeni a közlekedőket.

A busz bal oldalán, amelyen gyakorlatilag nem maradt ép elem, vérfoltok láthatók. A busz mellett néhány helybeli tartózkodott, de az MTI munkatársai nem tapasztalták, hogy a roncsot őriznék. A balesetről a helybeliek is értesültek, az MTI munkatársának ismeretlen taxisok fejezték ki sajnálatukat a történtek miatt.

A balesetben 11-en vesztették életüket, 29-en megsérültek. A négy legsúlyosabb sérültet Kairóban ápolják, az MTI információi szerint két további sérültet a hétfői napon szállítanak át. A Hurghadán ápolt sérülteket pedig a General Hospitalból a Nile Hospital kórházba vitték, amely ugyancsak a városban található.


Budapest, 2011. november 7., hétfő (MTI) - Egyperces néma felállással emlékeztek meg a képviselők az Országgyűlés hétfői ülésnek elején a vasárnapi egyiptomi buszbaleset magyar áldozatairól.


Budapest, 2011. november 7., hétfő (MTI) - A helyiek szerint nagyon fáradt volt az egyiptomi Hurghadában vasárnap balesetet szenvedett, magyar turistákat szállító busz sofőrje - tudta meg az MTI Hírcentrum helyszínen tartózkodó munkatársa.


Budapest/Kairó, 2011. november 7., hétfő (MTI) - A legfrissebb értesülések szerint gyorshajtás vagy műszaki hiba, esetleg a kettő együtt okozta az egyiptomi Hurghadában történt vasárnapi buszbaleset, nem helytálló az a korábbi információ, hogy a busz összeütközött egy teherautóval.


Budapest, 2011. november 7., hétfő (MTI) - Az egyiptomi buszbaleset áldozatainak és sérültjeinek többsége az Uniqa biztosítottja - erősítette meg Écsy Zoltán, az Uniqa Biztosító utasbiztosítási termékmenedzsere hétfőn az MTI információját.


Budapest/Kairó, 2011. november 7., hétfő (MTI) - Két budapesti telefonszámon is lehet érdeklődni az egyiptomi buszbaleset magyar áldozatairól, miközben arról is hírt kaptunk, hogy valószínűleg gyorshajtás vagy műszaki hiba, vagy a kettő együtt okozta a balesetet.


Budapest, 2011. november 7., hétfő (MTI) - A Best Reisen egyeztetést folytat arról, hogy az egyiptomi hurghadai balesetben érintettek közül kinek, melyik társaságnál van megkötve az utasbiztosítása - közölte Zám Tibor irodavezető hétfőn az MTI érdeklődésére.


Budapest, 2011. november 7., hétfő (MTI) - Az első busz borult fel abból a háromból, amelyekkel a magyar turisták a repülőtérre tartottak a hurghadai szállodából vasárnap - nyilatkozta hétfő reggel az MTI Hírcentrumnak Tóth Frank, aki nem sokkal a baleset után ért a helyszínre egy másik turistabusszal.

Budapest, 2011. november 7., hétfő (MTI) - Csaknem 150-en hazaérkeztek hétfőre virradóra abból a magyar turistacsoportból, amelynek egy része balesetet szenvedett az egyiptomi Hurghadában; egyes információk szerint azonban a balesetet szenvedett busz utasai közül senki sem jött haza.

Budapest, 2011. november 6., vasárnap (MTI) - A rendőrök kordonokkal kerítik el a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B termináljának érkezési szintjét, ahová az éjszakai órákban érkeznek meg az egyiptomi Hurghadában vasárnap este közúti balesetet szenvedett magyar turisták.

Kairó/Budapest, 2011. november 6., vasárnap (MTI) - Személyesen fejezte ki részvétét Eszám Saraf egyiptomi miniszterelnök a magyar turisták halála miatt Magyarország kairói nagyköveténél - erről maga a diplomata tájékoztatta vasárnap késő este telefonon az MTI-t.

Budapest, 2011. november 6., vasárnap (MTI) - A Külügyminisztérium mély megrendüléssel értesült egy magyar turistabusz vasárnap esti tragikus egyiptomi balesetéről, amelynek - az eddigi hivatalos közlések szerint - 11 halálos áldozata és 26 sebesültje van.

Budapest, 2011. november 6., vasárnap (MTI) - A Best Reisen utazási iroda utasai voltak azok a magyarok, akiket baleset ért vasárnap az egyiptomi Hurghada határán; a balesetben több mint tíz magyar turista életét vesztette és tizenöten-húszan megsérültek - mondta el Zám Tibor, az utazási iroda irodavezetője az MTI-nek vasárnap este.

Kairó/Budapest, 2011. november 6., vasárnap (MTI) - A kairói magyar nagykövetség értesülése szerint 11-12 halálos és 15-20 sérült áldozata lehet a magyar turistákat szállító busz hurghadai balesetének - közölte Kveck Péter kairói magyar nagykövet vasárnap este telefonon az MTI-vel.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!