Két funkció egy medencében a Zsóry fürdőben

Már használják a tavaly ősszel felújított gyógymedencét a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben.
Már használják a tavaly ősszel felújított gyógymedencét a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben. - © Fotó: mezokovesd.hu
Mezőkövesd – A megvalósított beruházás maximálisan illeszkedik a fürdőzők igényeihez.

Már használják a tavaly ősszel felújított gyógymedencét a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben. A beruházást bruttó 19 millió forintból valósították meg. A fürdő 2005-ben megépült medencéjének felújításáról Mezőkövesd képviselő-testülete 2015 szeptemberi ülésén döntött, amely értelmében a Városgazdálkodási Zrt. bérleti díjának terhére az önkormányzat bruttó 19 millió forint támogatást ítélt meg a fejlesztésre.

Új ülőelemek is

– Teljes egészében új rétegrendet, valamint több mint 200 négyzetméteren új burkolatot, új ülőelemeket kapott a gyógymedence – tuduk meg Vámos Zoltán fürdővezetőtől. – Emellett egy légkompresszort szereltünk be a medence gépházába, amely lehetővé teszi, hogy május 1-jétől augusztus 31-ig forgatott vizes medenceként üzemeltessük ezt a létesítményt. Kialakítottak pezsgőelemeket is a medence alján. Szeptember 1-jétől pedig visszatérünk a gyógymedencés töltéshez. A megvalósított beruházás illeszkedik a fürdőzők igényeihez, hiszen az őszi, téli időszakban főként a gyógymedencék iránt van nagy érdeklődés, a nyári hónapokban pedig inkább az élményelemmel ellátott fürdőzési lehetőséget keresik a vendégek.

Gyorsan végeztek

A medence korszerűsítését a szeptemberi testületi döntés után októberben kezdték el és december közepére be is fejezték. Ezt követően megtörtént a műszaki átadás, és január végétől már a fürdőzők is igénybe vehetik a felújított gyógymedencét.

ÉM