Két ezüst az uniós bokszbajnokságról!

Debrecen – Szép sikereket hozott hajdúsági szempontból a lengyelországi Cietniewóban megrendezett Európai Uniós Országok Ökölvívó-bajnoksága.

A hajdúsámsoni Varga Miklós és a debreceni, a DTE színeiért küzdő BernáthIstván egyaránt a dobogó második fokára állhatott fel. A lengyel kisvárosban az EU-tagállamai közül 19 küldte el bokszcsapatát. A magyarok szinte teljes létszámban voltak jelen, csak az 51 kg-os súlycsoportban nem utaztattak ökölvívót. Mielőtt nagyot néznének a bokszbarátok, hangsúlyozzuk, hogy a kategória legjobbja, a DVSC-s KaluczaNorbert természetesen nem maradt ki a magyar válogatottból, csak éppen nem abban a súlyban próbálkozott, amelyikben olimpiai kvótát szerzett, hanem kivételesen eggyel feljebb, az 54 kg-ban lépett a kötelek közé. Nos, a súlycsoportváltás nem hozott szerencsét, mert első nap a házigazdák képviselője legyőzte, s ezután már csak a lelátón szurkolhatott a társainak.

A másik hajdúsági olimpikon, VargaMiklós (edző: Máté Attila) magabiztosan menetelt a fináléig, ott azonban megálljt parancsolt neki az angol ThomasStalker, aki 24:10-re győzött a pontozóknál.Remek teljesítménye okán nehézsúlyban elsőszámú válogatottá előlépő BernáthIstván (edző: Somlai Miklós) is a döntőben maradt alul, pontosabban: mérkőzés nélkül vesztett, mert sérülés miatt ki sem állt az angol óriás, a 212 centiméter magas DavidPrice ellen. Az elődöntőben a török Samitra mért hatalmas verést a debreceni – kétszer is padlóra került az ellenfél -, de az egyik balosa után megsérült a kézfeje, és bár magabiztosan győzött, felelőtlenség lett volna sérülten döntőt bokszolnia. István ezzel együtt is remek eredményt ért el, hiszen ne feledjük, hogy tavaly még a juniorok között szerepelt, és elsőéves felnőttként is megállja a helyét a rendkívül erős nemzetközi mezőnyben! 

BeATovábbi hírek a haon-sportoldal kategóriából


hirdetés


hirdet�s