Helyi közélet

2013.11.28. 18:05

Teljes körű megújítás

Nyékládháza - Több mint 20 kilométernyi mellékút újult meg Nyékládháza térségében uniós támogatással.

Nyékládháza - Több mint 20 kilométernyi mellékút újult meg Nyékládháza térségében uniós támogatással.Az Új Széchenyi Terv keretében megújult a Nyékládháza-Tiszacsege összekötő út mintegy 20,1 kilométeres szakasza. Az útszakasz teljes körű felújítását a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt. összesen több mint 1,6 milliárd forint, az Európai Unió és a magyar állam által nyújtott támogatásból valósította meg. A projekt ünnepélyes csütörtöki záró eseményén Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára és dr. Hörcsik Richárd, útügyi miniszteri biztos, országgyűlési képviselő tartott ünnepi köszöntőt.

Az elvégzett munkálatok

A 3307 jelű Nyékládháza-Tiszacsege összekötő út mintegy 20,1 kilométeres szakaszának felújítása során a közbeszerzési eljárás lefolytatása után kiválasztott kivitelező elvégezte az útszakasz burkolatának megerősítését és szélesítését, a kopóréteg cseréjét, hidak felújítását, belterületi szakaszon a vízelvezető árkok és buszöblök felújítását, külterületi szakaszokon pedig az árok-padka rendezését, balra kanyarodó sávok építését, tartós útburkolatjelek festését és az átereszek rendbehozatalát is. Tehát egy komplett és teljes körű megújítást hajtottak végre a szakemberek. Így a megújult útszakasz jobb utazáskényelmi és forgalombiztonsági feltételeket biztosít az utazóknak.

Ugyanennek a pályázatnak volt a része a nyáron befejezett 3311 jelű Sajószöged-Hejőbába összekötő út 4,99 kilométeres szakaszának a felújítása is, így a most átadott Nyékládháza-Tiszacsege összekötő út rekonstrukciójával együtt összesen 25,075 km közút került felújításra, több mint 2 milliárd forint uniós támogatással.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában