Két embert vitt a halálba

Felsőtelekes, Kánó, Miskolc – A részeg, betépett sofőr könnyebb karcolásokkal megúszta, utasai szörnyethaltak.

Két fiatal haláláért felel az a sofőr, aki beleborult az árokban ittasan, kábítószer hatása alatt vezetett autójával hétfőn éjjel Kánó és Felsőtelekes között. A járművezetőt a rendőség bűnügyi őrizetbe vette, és előterjesztést tesz előzetes letartóztatásának bírósági elrendelésére.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság járművezetés ittas vagy bódult állapotban bűntette miatt indított eljárást egy 23 éves rudabányai férfival szemben, tájékoztatta lapunkat Egyedné Novodonszki Éva,a főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa. A nyomozás adatai alapján a gyanúsított május 17-én az esti órákban Kánó felől tartott Felsőtelekes irányába, amikor egy jobbra ívelő kanyarban nem megfelelően választotta meg a járműve sebességét, és az árokba hajtott. A személygépkocsi felborult és többször megpördült, az autóban ülő utasok – egy 19 éves fiú és egy 17 éves lány – olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették. A sofőr, aki az előzetes adatok szerint alkoholt és kábítószert is fogyasztott a vezetés megkezdése előtt, nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

A halálos közlekedési baleset pontos körülményeit a főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya szakértők bevonásával vizsgálja. A sofőr akár nyolc évet is kaphat, amennyiben beigazolódik felelőssége.

ÉM


Két fiatal halt meg közlekedési balesetben Borsodban

Miskolc, 2012. május 18., péntek (MTI) – Ittas volt és kábítószert is fogyasztott az a férfi, aki közlekedési balesetet okozott Kánó és Felsőtelekes között csütörtök este, a balesetben két fiatal meghalt – tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.

Ittas és drogos sofőr = két halott

Miskolc – Két fiatal halt meg abban a közlekedési balesetben, ahol a sofőr az elsődleges adatok alapján ittas volt és kábítószert is fogyasztott. A bűnügyi őrizetbe vett sofőrrel szemben a hatóság előterjesztést tesz előzetes letartóztatásának bírósági elrendelésére.További hírek a Magyarország kategóriából