Két ember halálát okozta a drogos bódulat a 37-esen Sárospataknál

Akt.:
Halált okozott a drogos bódulat a 37-esen Sárospataknál
Halált okozott a drogos bódulat a 37-esen Sárospataknál - © Fotó: police.hu
Sárospatak, Sátoraljaújhely – Vádat emeltek egy 33 éves férfi ellen halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt.

A vádlott tavaly november elején az esti szürkületben, csapadékmentes időben, közepes forgalmi viszonyok között közlekedett gépjárműjével a 37-es számú főútvonalon Sátoraljaújhely irányából Sárospatak irányába.

halalos-37-esen2

Haladása során az egyenes útszakaszon indokolatlanul áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol nem biztosított elsőbbséget, és fékezés nélkül frontálisan ütközött a vele szemben közlekedő személygépkocsival.

Ketten meghaltak

A baleset következtében a biztonsági övvel egyébként bekötött, a vétlen személygépkocsi jobb első ülésén ülő férfi és a jobb hátsó ülésen helyet foglaló nő olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, amelyek következtében kialakult vérzéses sokk miatt a helyszínen életüket vesztették.

halalos-37-esen3

A gépjárműben utazott további fiatal férfi sértett 8 napon túl, de ténylegesen 200 napi gyógytartamú, míg a kiskorú sértett 8 napon túl, ténylegesen 30 nap gyógytartamú testi sérüléseket szenvedtek el.

Drogot fogyasztott

A vádlott olyan pszichoaktív anyagot fogyasztott a gépjárművezetés megkezdése előtt, amely hatását tekintve, mozgás- és egyensúlyzavarok, csökkent reflexek, esetleges szorongás, zavartság, pánik és hallucinációk formájában hátráltatják a járművezetőt a vészhelyzet felismerésében, elhárításában.

Börtönt indítványoztak

A vád tárgyát képező bűncselekmény 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést, közúti járművezetéstől eltiltást és közügyek gyakorlásától való eltiltást indítványozott.

ÉM-SZB


Halálos baleset a 37-es számú főúton Sárospataknál
Sárospatak, Sátoraljaújhely - A 37-es főutat, a 68-as kilométerénél teljes egészében lezárták. Frontálisan ütközött két személygépkocsi Sárospatak és Sátoraljaújhely között a 37-es főúton, a 68-as kilométernél. A sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók két embert feszítővágó segítségével emel...