Két diósgyőrivel kezdett a válogatott Miskolcon

Két diósgyőrivel kezdett a válogatott Miskolcon
Miskolc – Nekirugaszkodott az Európa-bajnoki-selejtezősorozatnak a magyar női kosárlabda válogatott.

Vasárnap este a többség megérkezett Miskolcra, így az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar női kosárlabda válogatott hétfőn 11 játékossal megkezdte a felkészülést a nyitányra, a szombaton este, 20.15-től a miskolci városi sportcsarnokban megrendezésre kerülő, Izland elleni összecsapásra, illetve a jövő hét szerdai, Portugália elleni, idegenbeli mérkőzésre.

A munkakezdés első napján sajtótájékoztatót tartottak a magyar csapat első edzése után a miskolci városi sportcsarnokban, amelyen Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke is részt vett.

– Ebben az évben itt, Miskolcon játsszuk a hazai mérkőzésünket, és köszönet a városnak azért, hogy itt készülhet a csapat. Utána Pécsett készülünk majd, az újabb hazai, szlovákok elleni mérkőzésre – mondta az elnök, majd így folytatta: – Ha a válogatott névsorát megnézzük, látható, hogy sok fiatal kapott helyet a keretben, akik nagy örömmel fogadták a meghívást, és végzik a munkát. Az idősebbek segítenek nekik, hogy beépüljenek, hogy új magyar válogatott formálódjon a következő évekre. A két kismamának, Dénesné Fegyverneky Zsófiának és Nagy-Bujdosó Annának is köszönet, hogy itt vannak, úgy, hogy még a gyerekeik is velük vannak. Ez jelzésértékű, mutatja, hogy aki akarja, az kisbabája mellett is tudja vállalni a válogatottbeli szereplést. Az edzői stábnak is köszönet, hogy összerakták a programot, azzal a céllal, hogy kijussunk, hogy Eb-résztvevő legyen a csapat.

Kevesebb idő

A magyar női kosárlabda válogatott szövetségi kapitánya, Stefan Svitek így nyilatkozott:

– Új lebonyolítási modell van ebben az évben a kvalifikációra, így kevés idő jut a felkészülésre, ami így az új játékosok miatt egy picit nehezebb, de ellenfeleink is ugyanilyen helyzetben vannak. Bízom benne, hogy a szezonban a játékosok mostanáig jó munkát végeztek a klubjaikban, és nekünk ezt kell majd tovább építeni. Rövid idő alatt kell összerakni a taktikai dolgokat, védekezésben és támadásban egyaránt. Nyáron együtt voltunk sok játékossal, és nem lesz teljesen új, amit játszani akarunk, de lesz egy kis plusz. Az a cél, hogy megmutassuk a következő két meccsen, hogy jó és modern kosárlabdát tudunk játszani. A nyári Eb-meccsek kezdő ötöséből 3-4 játékos már nincs velünk, most másokon lesz a teher, a felelősség, azokon, akiken korábban kevesebb volt. Az Izland elleni mérkőzésen az a legfontosabb, hogy jó ritmusban játsszunk, hogy jó hangulat legyen az első meccs után. Nem lesz egyszerű megszerezni a győzelmet, mi saját kosárlabdánkat akarjuk bemutatni, kérdés, hogy a kissé ismeretlen izlandi csapat hogyan és mit akar majd játszani.

– Berecz Csaba –


Hétfőtől

A szombaton 20.15-kor a miskolci városi sportcsarnokban megrendezésre kerülő Magyarország – Izland női kosárlabda válogatott Eb-selejtezőre hétfőtől lehet jegyet vásárolni a Miskolc Városi Szabadidőközpont jegypénztárában 8.00 és 16.00 között. A középső ülőhelyi szektorokba 2000 forintért lehet helyre szóló belépőt váltani, a szélső ülőhelyi szektorokba érvényes belépők 1500 forintba kerülnek.

Egyben, vagy darabokban?

Dénesné Fegyverneky Zsófia arra a kérdésre, hogy számára melyik a szimpatikusabb, hogy így a szezon közben vannak a válogatott meccsek, vagy az, hogy az évad végén, elején, egyben, így felelt: ,,Most nem kell egy egész fizikai felkészülést végig csinálni, nem kell másfél hónapot edzeni, a nulláról kezdeni. Mindenki játékból, meccsekből érkezik, és ez szerintem nagyon jó. Bízom benne, hogy látszik majd a pályán, hogy ez jó lesz.”

Tizenegyen

A magyar női kosárlabda válogatott 14 fős kerettel próbálja meg venni az Eb-selejtezők első két akadályát, a válogatottságot az összetartás előtti pár nappal lemondó Vajda Anna helyett Kaposi Pálma kapott meghívót tizennegyedikként.

Tizenegy játékos volt jelen az első miskolci edzésen: Czank Tímea (Aluinvent-DVTK), Horváth Bernadett (Aluinvent-DVTK), Dénesné Fegyverneky Zsófia (Uniqa Sopron), Dubei Debóra Franciska (Uniqa Sopron), Simon Zsófia (Uniqa Sopron), Határ Bernadett (Uniqa Sopron), Fűrész Diána (PEAC-Pécs), Kaposi Pálma (PEAC-Pécs), Zele Dorina (PEAC-Pécs), Nagy Dorottya (PINKK Pécsi 424), Nagy-Bujdosó Nóra (MTK).

Három játékos érkeztét későbbre várták, ugyanis Laklóth Anna (CMB Cargo UNI Győr) orvosi vizsgálat után hétfő délutánra jelezte érkeztét, a Törökországban játszó Krivacevic Tijana (Ordusport) kedden kapcsolódhat be a közös munkába, míg Szabó Fanni Andrea (Dartmouth CA) az Egyesült Államokból szerdán futhat be.

hirdetés


hirdet�s