Két diósgyőri tér is új arculatot kap a jövőben

Több területen is felújítások kezdődtek Diósgyőrben
Több területen is felújítások kezdődtek Diósgyőrben - © Fotók: Ádám János
Miskolc – A helyiek örülnek a felújításnak, de szeretnék tudni, pontosan milyenek lesznek a terek.

A diósgyőri városrész több közterületén is felújítási munkálatok kezdődtek a közelmúltban. A Táncsics Mihály téren és az Árpád utcai szolgáltatóház előtt is munkagépek és munkások jelentek meg, akik villámgyorsan elkezdték bontani az ütött-kopott, erősen csere-érett, régi burkolóelemeket.

ter-felujitas-09-aj_650

Kíváncsiak voltunk, pontosan mi is történik itt, és mint megtudtuk, az önkormányzat a Területfejlesztési Operatív Programból elnyert forrásnak köszönhetően fejleszti a két közterületet. A beruházás részeként a Táncsics téren – a burkolat kijavításán túl – a növényzet megújítása a fő cél, itt a munkálatok még ebben az esztendőben befejeződnek. Az Árpád úti szolgáltatóház előtt pedig egy többfunkciós közösségi teret alakítanak ki, melynek köszönhetően a terület teljesen újjászületik a jövő év első felében.

Időszerű volt

A munkákra egyébként nem csak mi voltunk kíváncsiak. Egyik olvasónk, Halmai Jánosné a környéken lakók tájékoztatását hiányolta, mert bár – mint mondta, a terek korszerűsítése már időszerű volt – féltik a szolgáltatóház előtti, egy lányt korsóval ábrázoló szobrot, amely körül „sokszor gyűlnek össze a környéken lakók beszélgetni”. Olvasónk szerint a helyiek információhoz szeretnének jutni.

ter-felujitas-10-aj_650

A kérdéseket eljuttattuk az önkormányzathoz, ahol ígérték, a fejlesztésekről a jövő héten helyszíni sajtótájékoztatón számolnak be.