Két debreceni döntős helyezés a Gerevich-Kovács-Kárpáti körversenyről

Két debreceni döntős helyezés a Gerevich-Kovács-Kárpáti körversenyről
© Fotó: Interfencing DSC
Debrecen – Két döntős helyezéssel zárták a debreceni Interfencing vívói az esztergomi utánpótlásviadalt. Bányay Marcell a serdülő fiúk mezőnyében végzett a 7. helyen, Sápi Vince az egy évvel fiatalabbak között teljesített hasonlóan.

Az évek óta remek utánpótlással rendelkező debreceni kardvívók ismét remek hétvégét zártak. Bányay Marcell a serdülő fiúk mezőnyében érett vívással jutott el a döntőig, ahol az előkelő 7. helyet szerezte meg. A másnapi újoncversenyen Sápi Vince lemásolta klubtársa eredményét szintén magabiztosan jutott a legjobb nyolc versenyző közé. Wladimír Véda egy hajszállal maradt le a serdülő női döntőről, ő a 9. helyen végzett.

Dávid László, az egyesület kard szakági vezetője elmondta, hogy vívói 10 éve tartoznak a magyar utánpótlás vívás élvonalába. „Az évek alatt felépített szakmai modell, amit az egyesületnél alkalmazunk, nagyon jól bevált, hiszen 2010 óta szinte minden korosztályban voltak olyan vívóink, akik kiemelkedő eredményeket tudtak elérni. Célunk, hogy mindenkit a képességeinek megfelelően fejlesszünk és versenyeztessünk. Az elmúlt években volt olyan is, hogy koszos tornateremben és olyan is, hogy multifunkciós vívócentrumban készültünk, de a szakmai modellünk minden körülmények között működött. Eredményeink titka a szakszerűen elvégzett munka. Gratulálok sportolóink teljesítényéhez és köszönöm kollégáim olykor emberfeletti munkavégzését” – nyilatkozta.

– Interfencing DSC –