Két buszmegállóban is dolgoztak a mentősök Miskolcon

Két buszmegállóban is dolgoztak a mentősök Miskolcon
© Illusztráció: Országos Mentőszolgálat
Miskolc – A kedd reggel úgy tűnik különösen megterhelő volt a szervezetre, ugyanis kilenc óra magasságában, két egymás utáni buszmegállóban is dolguk akadt a mentősöknek. Sajnos az egyik tragédiával végződött.

Küzdöttek az életéért

Az Országos Meteorológiai Szolgálat július 3-i orvosmeteorológiai előrejelzése szerint a keddi napon légköri front nem érte el a Kárpát-medencét, de néhány fokkal melegebb levegő áramlott fölénk. A különösen érzékenyek melegfront jellegű hatást, fejfájást, migrént, álmatlanságot tapasztalhattak, ingadozhatott a vérnyomásuk. Ha hozzátesszük, hogy reggel pulóveres, délre már atléta­trikós időjárás volt, akkor tudható, hogy ez terheli a szervezetet.

Talán ez is közrejátszott a két reggeli esetben. Az Állomás utcán, az Eperjesi utcai buszmegállóban egy idős nő esett össze, és mivel életjeleket nem mutatott, a közeli rendőr-objektumból érkezett rendőrök kezdték meg az újraélesztését, amit a kiérkező mentősök folytattak, tudtuk meg Lakatos Szilárdné, regionális kommunikációs munkatárstól. Sajnos, bár hosszan küzdöttek az életéért, nem sikerült az újraélesztés. Egy megállóval arrébb a Szeles utcán ugyanebben az időben szintén rosszulléthez riasztottak egy egységet, itt szerencsére nem volt komolyabb probléma végül.

HI