Két buszjárat is másképp Miskolcon

Miskolc – Közmű- és útfelújítás miatt terelik a buszokat a Vasgyárban.

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. közleményében azt írja, teljes körű, egész pályás útfelújítások kezdődnek rövidesen több vasgyári utcában. A munkákat megelőzően a MIVÍZ Kft. kicseréli az út alatt és mellett futó ivóvízvezetékeket is, emiatt már mától, várhatóan egészen október végéig változik a Kerpely Antal, a Téglagyári és a Glanzer Miksa utca közlekedése.

A felújítások a 29-es és a 290-es autóbuszok útvonalát érintik. A járatok a munkavégzés alatt az Avas kilátó végállomás irányába a Glanzer utca helyett a Pléh Sándor utcán keresztül közlekednek. Ezen kívül – a közlemény szerint – két megállóhelyet is áthelyeznek: a Diósgyőri Ipari Park nevű buszmegállót a Kerpely Antal utcán húsz méterrel előrébb helyezik át a Gózon Lajos utca irányába. A Diósgyőri Kórház nevet viselő buszváró pedig a Téglagyár – Kabar utca kereszteződés utáni területen lesz megtalálható a következő hónapokban.

Részletek: rövidesen

További fontos változás, hogy a vízvezeték- és útfelújítások idejére egyirányúsítják a Téglagyári utcát a Glanzer Miksa utca és Kabar utca között.

Mint megtudtuk, a nagyarányú fejlesztés részleteiről az önkormányzat a közeljövőben bővebb információval is szolgál majd, melyekről természetesen lapunk is hírt ad majd.