Készülünk a virágkarneválra

Debrecen – Az idén először lesz szúnyogirtás, ha kedvez időjárás – és összeszedik a csikkeket is.

Kevesebb a szúnyog, mint más nyarakon, mert a lárvák kikelésének az eső kedvez – most pedig a szárazságtól szenvedünk.

Szúnyogirtás, hiszen nem kockáztatható, hogy a karneválra érkező vendégek kellemetlenül érezzék magukat. Az idei első irtás – az időjárástól függően – augusztus 10–14 között várható.

„A légi irtás 5 ezer hektáron történik, elsősorban a belváros, az Újkert és a Vénkert területén az esti órákban. A permetezés 5,4 millió forintba kerül, melyet az önkormányzat megbízásából a Hortobágy kft. végez el” – tájékoztatta a Haont Lövei Tünde, a polgármesteri hivatal sajtóreferense.

A továbbiakban leírta: „A karneváli hétre készülődve fokozottabb figyelmet fordít a belvárosi területek tisztaságának fenntartására a debreceni önkormányzat. Ennek érdekében az AKSD Kft. mellett a Dehusz Kht. négy közhasznú munkása is besegít a Petőfi tér, Piac utca, Kossuth tér, Kálvin tér, Déri tér, Baltazár Dezső tér útvonalon a közterület takarításába.

A kht. dolgozói főként a kézi takarítást igénylő, nehezebben hozzáférhető helyeken, illetve a zöld területeken elhullajtott szemét, cigarettacsikkek eltakarításában jelentenek hathatós segítséget.

A köztisztasági akció többletköltséget nem jelent az önkormányzatnak, és remélhetőleg hozzájárul a városkép javításához.”