Készülnek a télre Jász-Nagykun-Szolnok megye közútjain

Átlagos téli időjárási viszonyok nem okozhatnak gondot Jász-Nagykun-Szolnok megye útjain. A megyei közútkezelő szerdán egyeztetett az önkormányzatokkal és a hatóságokkal, jelenleg a hórácsok kihelyezését végzik az utak mentén.

A rendőrséggel, a katasztrófavédőkkel, a Jászkun Volánnal és az önkormányzatokkal egyeztetett szerdán a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közútkezelő. Zsigmond Attila üzemeltetési osztályvezető tájékoztatása szerint átlagos téli időjárással, azaz 24 órás hóeséssel, -8 fokos átlagos hőmérséklettel és 30 kilométeres óránkénti széllel még megbirkóznak a cég gépei. A jelenlegi sókészlet 3600 tonna, ez januárig kitarthat.

Egy közbeszerzési pályázat eredményére várnak, ezt követően további sókészlet érkezhet Szolnokra, mondta a Független Hírügynökségnek az osztályvezető. Jász-Nagykun-Szolnok megyében a Jászságban és Karcag környékén is gondot okozott a hóátfúvás, de előírt idő alatt mindenütt eltakarították az utakat, közölte Zsigmond Attila. Jelenleg 24 sószóróval és hóekével ellátott teherkocsi, 4 földmunkagép, 5 rakodó és 6 hómaró téli felkészítését végezték el, a Magyar Közútkezelő megyei szervezetének munkatársai a napokban a hórácsok kihelyezését is befejezik.Sporthírek