Készülnek a műfüves visszavágóra

Miroslav Beranek
Miroslav Beranek
Debrecen – Az élvonalbeli bajnokság harmadik fordulójában a bajnok DVSC-TEVA az újonc Siófok vendégeként lépett pályára és 1–1-es döntetlent ért el.

A Loki összeállítását látva egyértelmű volt, a bajnoki meccs fel lett áldozva a Bajnokok Ligája visszavágójának oltárán, hiszen a debrecenieknél az alapembereknek számító játékosok el sem utaztak a Balaton partjára.

A DVSC-TEVA trénere, Miroslav Beránek értékelte a bajnoki találkozót, s természetesen azzal kezdte mondandóját, mi volt az oka annak, hogy egy „meglepetés tizeneggyel” futott ki a pályára a Loki?

Siófokon maradt pontok

– Három játékosunkra eleve nem számíthattunk, hiszen Kiss Zoltán, Dzsudzsák Balázs és Dombi Tibor is sérüléssel bajlódott. Azért döntöttünk úgy, hogy most más játékosoknak is bizalmat szavazunk, mert a Svédországba készülő keret tagjaival minden nap műfüvön edzünk és most igyekszünk arra törekedni, hogy ehhez a pályához szokjanak hozzá. A Siófok elleni meccs jó alkalom volt arra, hogy felmérjük, a többi játékos hogyan teljesít tétmérkőzésen. Képet kaptunk arról, hol tartanak, kire számíthatunk, kire nem – vélekedett a cseh szakember a klub honlapján.

 – Voltak, olyan játékosok a csapatomban, akik nagyon ügyesen mozogtak, de az eredménnyel nagyon nem vagyok elégedett. Az első félidőben kaptunk egy buta gólt, de szerencsére sikerült egyenlítenünk. A második játékrészben sok helyzetünk kihasználatlan maradt. Gólokkal kellett volna nyernünk és nagyon bosszantó, hogy csak egy ponttal távoztunk Siófokról. Úgy gondolom, akik megkapták a lehetőséget, többen bizonyították, hogy számíthatunk rájuk a későbbiekben is.

Gól, gólok kellenek

Szerdán este Borasban Bajnokok Ligája meccset játszik a Loki, az Elfsborg elleni meccs egyik kulcskérdése az lesz, mennyire tudnak alkalmazkodni a debreceniek a műfüves pályához.

– Most még nagyon nehéz erre válaszolni. Az igaz, hogy arra törekszünk, a labdarúgók minél hamarabb szokjanak hozzá ehhez a körülményhez, de nem teljesen idegen számunkra a műfüves pálya, hiszen télen is ilyenen edzünk, meccseket játszunk rajta. Tény, Svédországban kicsit más összetételű játéktér vár ránk, de reméljük, nem lesz zavaró tényező. Az biztos, ha a csapat mindent belead, akkor nem lehet gond – mondta Beránek, majd kitért arra is, mit kell tennie a Debrecennek, ha tovább akar jutni 1–0-ás hátrányból.

 – A taktika az egy dolog, hogy abból mi valósul meg, már más helyzet. Tisztában vagyunk vele, hogy nekünk gólt, gólakat kell rúgnunk, az elmúlt napokban erre készítettük fel a srácokat. Az Elfsborg előnyben van, de ha játékosaink a maximumot kihozzák majd magukból, és megvalósítják az elképzeléseket, akkor sikerülhet a továbbjutás.

Kapcsolódó anyagok:

  • Az Elfsborg sem tudott nyerni
  • Siófokon maradtak a pontok
  • A Valencia lenne az ellenfél


  • További hírek a haon-sportoldal kategóriából