készül – Győr polgármestere elnököl a női kézilabdásoknál

Győr polgármesterét, Borkai Zsoltot választotta társadalmi elnökévé a Győri ETO KC női kézilabdacsapatának az elnöksége – jelentette be a város vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján. A klub vezetése azt reméli, hogy így még több támogatót sikerül a világszínvonalú gárda mellé állítani.

Győr polgármestere szerint a városnak kötelessége egy ilyen eredményes klubot támogatni. A győri lányok 17 közvetített meccsét tavaly 11 millió néző látta. Ez is az óriási érdeklődést mutatja – mondta Borkai Zsolt. Ráadásul a város hírét növeli az eredményes csapat, mert a mostani Bajnokok Ligája mérkőzések miatt külföldön is egyre többen ismerik meg Győr nevét. A város egyébként a nemrég elfogadott költségvetési javaslat szerint a bajnoki mérkőzésekre meccsenként két és fél millió forintot ad a csapatnak.

Az együttes nehéz sorozatra készül. A jövő héten a Vác ellen játszik kupameccset. Március közepén a norvég Larvikkal találkozik a BL negyeddöntőjében, majd itthon a Vasas és több alapozó meccs vár a lányokra. A csapat egyébként jó formában van. Görbitz Anita is visszatért a sérülése után.