Keszi Maraton, ötödször rendezik Tiszakesziben

Keszi Maraton, ötödször rendezik Tiszakesziben
Tiszakeszi – Egy ötletet felkarolva 2011. augusztus 20-án Keszi Ünnepi Maraton néven rendezték az első sportnapot.

A programban futóversenyek és kerékpártúrák szerepeltek, és az eseménynek a vártnál sokkal nagyobb sikere volt. Az immáron ötödik viadalt szeptember 19-én tartják Tiszakeszi központjában.

Változatos távok

A szervezők csapata kellő tapasztalatot szerzett ahhoz, hogy a támogatóik segítségével még sikeresebb legyen a hagyománnyá váló rendezvényük. Remélik, hogy még több támogatójuk és indulónk lesz, mint tavaly, és akár nemzetközivé is válhat a verseny.

A hagyományos futó versenyszámokon kívül (5, 10, 21,1, 42,2 kilométer) a kerékpártúrázókat is várjuk (10, 25, 45, 65 kilométer). A házigazdák minden évben törekszenek a megújulásra: ettől az évtől kezdődően a futók részére pontos (chipes) időmérést biztosítanak, valamint a gyerekeknek az óvodásoktól kezdődően korcsoportos futóversenyeket is bevettek a programok közé. A mozgás után az energiapótlásról is gondoskodnak: az elfáradtakat meleg gulyáslevessel és süteménnyel látják vendégül. A futók és kerékpározók pedig megtekinthetik a község iskolatörténeti gyűjteményét, komppal sétahajókázhatnak a Tiszán, és lovas szekérrel körbemehetnek a községben.

– Kolodzey Tamás –


Információk

További részletek az esemény honlapján (www.tiszakeszimaraton.hu) olvashatnak az érdeklődők.

A verseny e-mail címe: tiszakeszimaraton@gmail.com

hirdetés
hirdet�s