Helyi közélet

2012.10.13. 23:24

Egy csapásra 13 fatolvaj

Halászhomok, Sárospatak - A Sárospataki Rendőrkapitányság járőrei intézkedés alá vontak 13 személyt, akiket tetten értek amint a Halászhomok tanya mögötti erdőrészen fát gyűjtöttek.

Halászhomok, Sárospatak - A Sárospataki Rendőrkapitányság járőrei intézkedés alá vontak 13 személyt, akiket tetten értek amint a Halászhomok tanya mögötti erdőrészen fát gyűjtöttek.Az adatok ellenőrzés során ki derült, hogy egyiküknek sem volt engedélye a tevékenységre. A rendőrök értesítették a felelős erdészt, aki a helyszínen megerősítette, hogy a fa gyűjtésére nem adtak ki engedélyt.

A rendőrök mind a 13 fővel szemben eljárást indítottak lopás szabálysértés elkövetése miatt. A használt eszközöket, fűrészeket, illetve az eltulajdonításra előkészített fát a hatóság emberei a helyszínen lefoglalták, és a tulajdonosnak visszaadták.

Az eset érdekessége, hogy két fatolvajjal szemben büntető eljárást is indított a rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt, mert gyermekkorút is vittek magukkal (saját, vagy nevelt gyermeküket), a tulajdonelleni szabálysértés elkövetéséhez.

- Egyedné Novodonszki Éva főtanácsos B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda sajtóreferens -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában