Sport

2012.11.02. 17:28

Del Piero semmit sem sír vissza

Róma, 2012. november 2., péntek (MTI) - A hamarosan negyvenéves Alessandro Del Pieróval, a Juventus volt futballcsillagával közölt interjút pénteken a Corriere della Sera olasz napilap, elöljáróban leszögezve: nem igaz, hogy beképzelt, túl komoly vagy félénk.

Róma, 2012. november 2., péntek (MTI) - A hamarosan negyvenéves Alessandro Del Pieróval, a Juventus volt futballcsillagával közölt interjút pénteken a Corriere della Sera olasz napilap, elöljáróban leszögezve: nem igaz, hogy beképzelt, túl komoly vagy félénk.

A labdarúgó, aki jelenleg Ausztráliában játszik, körültekintő, mágnesként vonzó személyiség, igazi Skorpió - írta az újság.

A Juventus volt csatára, aki szeptember 5-én igazolt két évre a Sydney FC-hez, önmagáról, családjáról és volt csapatáról beszélve elmondta, nehéz volt nem kimutatnia meghatódását a csapatával május 13-án játszott utolsó mérkőzésen, amelyet a fehér-fekete szurkolótábor őt éltető ovációja szakított félbe. "Mélyen megérintett, de igyekeztem nem elérzékenyülni. Tudom, hogy jelentős dolgokat vittem véghez, megvalósítottam az álmomat. Ha tudatában vagy annak, mekkora szerencséd van, könnyebben tudod kezelni a sikereket is" - magyarázta Del Piero. Hozzátette, sokan hidegnek, zárkózottnak tartják, de ő mindig úgy érezte, nem lehet teljesen önmaga. Sportolóként és közéleti személyiségként mindig példamutató magatartással próbált szolgálni főleg a fiataloknak. "Az általam szeretett sportolók is így viselkedtek" - hangoztatta.

Ami a Juventusszal 19 év után bekövetkezett szakítást illeti, Del Piero kijelentette, lezárta a vitákat és semmit nem sír vissza.

"Ötéves korom óta számomra csak a foci létezett" - mondta. A hozzá legközelebb álló edzőként Marcello Lippit nevezte meg. A Juventus egykori zseniális játékosának Zinedine Zidane-t és Roberto Baggiót tartja. Saját legszebb góljaként pedig azt említette, melyet Zidane passzából egy Juventus-Brescia meccsen rúgott.

A november 7-én negyvenéves Del Piero elmondta, régebben úgy képzelte, előbb-utóbb visszavonul, de most úgy érzi, a labdarúgáshoz testtel-lélekkel kötődik. "Nem kizárt, hogy Ausztráliában maradok" - jegyezte meg.

Del Piero 705 mérkőzést játszott a Juventus, 91-t az olasz válogatott színeiben, s eddig négyet az ausztrál csapattal. A torinói klub futballistájaként 289 gólt rúgott, az azzurrókkal 27-et, s hármat a Sydney FC játékosaként. A Juventusszal négy olasz bajnoki címet, négy olasz Szuperkupát, egy Európa Kupát, egy olasz kupát, egy Bajnokok Ligáját, s egy Interkontinentális Kupát nyert. Tagja volt a 2006-ban világbajnok olasz válogatottnak.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!