Készenléti Rendőrség: Eljárás alá vont okirattal visszaélő

Miskolc – A Készenléti Rendőrség járőrei egy fiatal férfit fogtak el, aki egy ismerőse nevére kiállított hatósági igazolvánnyal utazott.

Az észak-magyarországi régió közrendjének, közbiztonságának megerősítésére vezényelt Készenléti Rendőrség bevetési egységeinek munkatársai 2014. június 24-én a Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területén láttak el szolgálati feladatokat.

A rendőrök a helyi busztársaság jegyellenőreinek bejelentés alapján 12 óra 40 perckor megjelentek Miskolcon a Lyukói úton lévő buszmegállónál, mert ott a jegyellenőrök ellenőrzés alá vontak egy személyt, aki nem a saját nevére kiállított hatósági igazolvánnyal utazott.

A kiérkező rendőrök megállapították, hogy a 18 éves P. András miskolci lakos egy ismerősétől kérte kölcsön hatósági igazolványát és azzal jogosulatlanul, ingyen vette igénybe a helyi buszjárat szolgáltatását.

A járőrök a fiatalt a Miskolci Rendőrkapitányságra előállították, ahol közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak ellene eljárást.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –