Sport

2012.11.22. 21:31

Pontokért utaznak a Bikákhoz a Jegesmedvék

A Mol Liga 24. fordulójának mérkőzését Dunaújvárosban pénteken játssza a Miskolci Jegesmedvék csapata.

A Mol Liga 24. fordulójának mérkőzését Dunaújvárosban pénteken játssza a Miskolci Jegesmedvék csapata.A Macik pénteken 18 órától a Dab.Docler vendégeként lépnek jégre.

– Az idei szezonban, a múlt pénteken, először vertük meg az Acélbikákat – kezdte Egri Gergő, a sárga-feketék menedzsere és másodedzője. – Remek napot fogtunk ki, emberelőnyös és -hátrányos helyzetekben is rendre jó döntéseket hoztunk, így esélyt sem hagytunk vendégünknek a pontszerzésre. Természetesen tudjuk, hogy mindegyik találkozó más, ráadásul idegenben szereplünk és ellenfelünk mindent elkövet majd annak érdekében, hogy visszavágjon nekünk. Mi azonban nem félünk, jó formában vagyunk, elkaptuk a fonalat és nyugodtan mondhatjuk azt, hogy ugyanannyi esélyünk van a sikerre, mint a dunaújvárosiaknak. Nagy csatát várunk, élvezetes összecsapást, amelyen pontokat akarunk gyűjteni.

A csapat érdeme

A Miskolci Jegesmedvék legutóbbi, hétfőn este játszott mérkőzésének hőse Tóth Adrián volt. A fiatal csatár egymaga négy gólt szerzett – az Újpestnek berámolt hétből.

– Másfél hete érkeztem a csapathoz – kezdte a székesfehérvári sportoló. – Jól érzem magam a borsodi megyeszékhelyen, ahol korábban már játszottam, így a beilleszkedésemmel nem volt gondom. Társaim jelentős részét Fehérvárról, a válogatottból, vagy a Jegesmedvékből már ismertem, valamennyien szeretettel fogadtak és sok sikert kívántak nekem. Ami pedig a négy gólomat illeti: a hokit nem szabad egy emberre kiélezni. Az persze személyes öröm, hogy négyszer is az egekig szárnyalhattam a boldogságtól, s a meccs után jóleső érzéssel fogadtam a társaim, a szakvezetés és a nézők gratulációját. A jéghoki viszont csapatsport, valakinek csak akkor mehet a szekér, ha mások ehhez hozzásegítik.

Tóth Adrián ezután a dunaújvárosi fellépésüket hozta szóba, s kijelentette:

– Ugyanúgy készülünk, mint a múlt héten, ha ugyanazt a formánkat mutatjuk, mint az elmúlt három találkozón, akkor nem lehet probléma, nyerni fogunk. Azt pedig megígérem, hogy ismét nagyon fogok hajtani, s ha gólhelyzetbe kerülök, akkor a szituáció függvényében döntök arról, hogy ellövöm a korongot, vagy valamelyik társamhoz passzolom. Az a lényeg, hogy ismét csapatként funkcionáljunk remekül, a többi pedig csak hab lesz a tortán.

ÉM-KT


Pénteken délelőtt

A Macik pillanatnyilag huszonötös kerettel rendelkeznek, a meccsekre azonban csak huszonkét játékost nevezhetnek. Egri Gergőtől megtudtuk, hogy Tim Kehler vezetőedző mindig pénteken délelőtt, az edzés után, vagy az indulás előtt nevezi meg azokat, akikre számít. Így most is csak az autóbusz kigördülését megelőzően tudja meg az érintett három játékos, hogy itthon marad...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!