Készen várják a strandok a jó időt

Strand
Strand
Debrecen – Az elmúlt hűvös tavaszok után idén a május eleji hosszú hétvégén, április 28-án nyitnak a strandok. Kis mértékben emelkedtek a jegyárak.

Idén a korábbi éveknél kicsit korábban, április 28-tól várja látogatóit a nagyerdei strandfürdő – tudtuk meg György Zoltántól, az üzemeltető DH Szervíz Kft. igazgatójától. Ennél hamarabb a kellemes meleg ellenére sem nyitnak, mert annyira azért nem lesz jó idő, hogy ez megérné, véli az igazgató. Terveik szerint felújítják a gyermekmedencét a szezon megkezdéséig és egy büfét átalakítanak melegétkeztetéshez. A belépőjegyek árai kis mértékben emelkednek a tavaliyhoz képest: a felnőttek 900 forintért, nyugdíjasok és diákok 700 forintért élvezhetik a hűsítő habokat. A Kft.-nek jövő nyár végéig van szerződése a strand üzemeltetésére.


– Igyekszünk rugalmasan alkalmazkodni az időjáráshoz, a nyitáshoz azonban kell a hétvége, az ünnep is – mondja Czeglédi Gyula, a Hungarospa Zrt. vezérigazgatója. – Húsvétkor már részlegesen (mintegy főpróbaként) vártuk látogatóinkat a hajdúszoboszlói fürdőben, naponta 3000 embert fogadtunk. Április 28-án ünnepélyes keretek közt, egész napos programmal nyit a strand, teljes területét a vendégek rendelkezésére bocsájtva.

A belépőjegyek árában idén a tavaly őszi áfacsökkentés korrigáltuk. Egy felnőttjegy 1000, majd főszezonban 1100, a diák és nyugdíjas végig 900 forintba kerül majd.

Kapcsolódó anyagok:

  • Félrekezelt gyógyfürdőhelyzet
  • Hajdúszoboszlót is kiemelten támogatnák
  • Fürdő: Miért csak személyesen lehet egyeztetni?