Kész az új orvosi rendelő, a közmunkások száma viszont csökken

Kész az új orvosi rendelő, a közmunkások száma viszont csökken
© Illusztráció: Pixabay
Kismarja – Idős lakost köszöntöttek, traktort vásároltak és pingpongversenyt is rendeznek. Friss hírcsokor Kismarjáról

Jó egészséget és boldogságot kívántak

Az országhatár közelében lévő kis falu egyik legidősebb lakosát, Szabó Irmát köszöntötte 90. születésnapján Farkas István Attila polgármester és Fényi Imréné jegyző a napokban. Magukkal vitték Orbán Viktor miniszterelnök köszöntőlevelét is, valamint az önkormányzat ajándékát. A polgármester külön verssel kedveskedett az ünnepeltnek.

Pingpongverseny nemzeti ünnepünkön

Immár negyedik alkalommal rendezi meg a Márciusi Ifjak Pingpongversenyt a település önkormányzata március 15-én a kultúrházban. A térségben egyre népszerűbb a nemzeti ünnepünk alkalmából megrendezett sportesemény. Farkas István Attila polgármester elmondta, hogy a verseny alkalmat ad a találkozásra fiataloknak, továbbá a kötetlenebb eseményre szívesen jönnek.

Famegmunkálás nélkül folytatódik a program

A múlt évi kilencvennel szemben az idén már csak hetvenegyen vesznek részt a közmunkában Kismarján. A mezőgazdasági programban a közétkeztetés számára termelik meg az élelmiszerek alapanyagát, továbbá a piacra is jut a termékekből. Farkas István Attila polgármester azt is elmondta, hogy továbbműködik a helyi sajátosságok programban, mégpedig az aprítékgyártással, a varrodával, a kosárfonással és a térkőgyártással. Ez utóbbi ugyancsak termel piacra is. A falu közmunkaprogramjának legismertebb tevékenysége, a faforgácsolás azonban nem indul, ugyanis a versenyszférában találtak munkát a korábban közmunkásként dolgozó ügyeskezű famegmunkálók. Az elmúlt években az utcabútoroktól a dísztárgyakig sokféle tárgyat készítettek fából, és leginkább ezek a termékek vitték hírét a kismarjai közmunkának.

Rendben kell tartani a dűlőutakat

A külterületi mezőgazdasági földutak karbantartására 10 millió forint értében vásárolt traktort és grédert a település önkormányzata. A pénzt pályázaton nyerte a falu, a vásárlást közbeszerzés útján intézték. Bár az önkormányzatnak nincs földje, az utakat neki kell karbantartani – mondta el Farkas István Attila polgármester.

Átadták az új orvosi rendelőt

Egy szolgálati lakás átalakításával, korszerűsítésével új orvosi rendelőt alakított ki az önkormányzat. A közel 50 millió forintos beruházás keretében akadálymentesítették az épületet, továbbá betegvárót, orvosi pihenőszobát alakítottak ki, korszerűbbekre cserélték a korábbi fanyílászárókat, elvégezték az épület energetikai szigetelését.

HBN