Magyarország

2011.05.04. 14:57

Figyelmeztető sztrájkról beszél a Liga Szakszervezetek

<p>Figyelmeztető sztrájk előkészítésébe kezd a Liga Szakszervezetek, amennyiben a kormány a jövőben is érdekegyeztetés nélkül folytatja a Munka Törvénykönyvének módosítását - közölte az érdekképviselet. Felháborítónak tartják ugyanis, hogy egyre rosszabb helyzetbe kerülnek a dolgozók.</p>

A Liga Szakszervezetek szerint felháborító, hogy a kormány folyamatosan, egyeztetés nélkül változtat a munkavállalók helyzetén, ráadásul úgy, hogy egyre rosszabb és tarthatatlanabb helyzetbe hozza őket. Pedig a szociális párbeszéd intézménye nemcsak európai alapnorma, 20 éve bejáratott magyarországi modell, hanem törvénybe foglalt kötelezettség is.

Az érdekképviselet szerint ugyanakkor a kormány semmibe veszi ezeket és folyamatosan a nagytőkének kedvez a törvénymódosító javaslataival, miközben újra "teljes kudarcra ítélt levelezést kíván folytatni az állampolgárokkal arról, hogy a kormány szerint mi a helyes".

A Liga Szakszervezetek hétfői elnökségi ülésén ezért úgy döntött, hogy amennyiben a kormány az érdekegyeztetés teljes mellőzésével folytatja a Munka Törvénykönyvének módosítását, előkészületeket tesznek egy figyelmeztető sztrájk megszervezésére.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!