Késnek a nemzetközi vonatok a Budapest – Hegyeshalom vonalon

Az Ausztriából érkezõ nemzetközi vonatok jelentõs, átlag 80-100 perces késéssel közlekednek a Hegyeshalom – Gyõr -Budapest vonalon. A hegyeshalmi, osztrák-magyar határon belépõ szerelvények hókotrói megsérültek a nagy hótömegtõl, ezért itthon mozdonyokat kell eléjük csatolni, ezekkel tudják ugyanis tovább vontatni a nemzetközi vonatokat Budapest felé.

Átlag 80- 100 perces késésekkel közlekednek az Ausztriából érkezõ nemzetközi vonatok- tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében Peiper Károly, a MÁVINFORM sajtóügyeletese. A helyzetet nehezíti, hogy a hegyeshalmi, osztrák-magyar határon belépõ vonatok hókotrói a nagy hótömegtõl megsérültek, ezért mozdonyokat kell a szerelvények elé csatolni, hogy tovább tuják vontatni a nemzetközi vonatokat a fõváros irányába. A Budapestrõl Gyõr illetve Hegyeshalom felé közlekedõ vonatoknál nincsenek fennakadások.

A hóátfúvások miatt a Budapest-Székesfehérvár vonalon Tárnok és Martonvásár között 60 km/h-s sebességkorlátozást vezettek be. Az intézkedés miatt a szerelvények 5-10 percet késnek. Éppúgy, mint a Dunántúlról érkezõ vontaok. Budapest elõvárosában nem okoz fennakadásokat a téli idõjárás. Az elõvárosi vonatoknál esetenként néhány perces késések lehetnek.Sporthírek