Késhet a gázár-támogatás – Népszava

Előfordulhat, hogy néhány esetben késhet a gázár-támogatás – ismerte el a Népszavának a Magyar Államkincstár (MÁK). A hivatal szerint elsősorban a társasházban élőket érinti a csúszás, ahol adminisztrációs hibák miatt, a pontos adatok közléséig a társasház egyik lakása sem nem kapja meg a támogatást.
A MÁK szerint visszatérő hiba, hogy a társasházi részarányt összeadva 100 százaléknál nagyobb tulajdoni hányad jön ki egy házra, ami természetesen lehetetlen. A lap informátora szerint a hibáért a közös képviselők tehetők felelőssé, nem precízen töltötték ki ugyanis a részadatokat. A MÁK ilyenkor újabb adatszolgáltatást kér. Ebben az esetben előfordul, hogy senki nem kapja meg a társasházban a támogatást, míg az ügy nem tisztázódik.

A Magyar Államkincstár adatai szerint csaknem 2,2 millió kérelem érkezett be gázár-támogatásra, és ezeknek csak egy-másfél százalékát utasították el.

Olyan híreket is lehetett hallani, hogy a kincstárnak nincs elég borítékja, és ezért nem tudtak tájékoztatót küldeni. A MÁK illetékesei cáfolták a borítékhiányt.