Késelés a könyvtárban

Még csak egy napja dolgozott a Kálvária téri Szabó Ervin Könyvtárban az a biztonsági őr, akit hétfőn este késelt meg egy fiatal. A férfit négy késszúrás érte, életveszélyes állapotban került kórházba.

A könyvtárban a közelmúltban már többször voltak problémák – az ablak betörése, székdobálás, hangoskodás -, amik indokolták, hogy felvegyenek egy biztonsági őrt. Az 53 éves férfi hétfőn első napját töltötte ott, ám már délután rá kellett szólnia egy fiatalokból álló csoportra, akik internetezés közben túl hangosak voltak.

A tanúk szerint a kora esti órákban ebből a társaságból jött vissza két fiatal – egy testvérpár -, akik többször is gúnyosan szóltak az őrhöz, majd miután nem akartak fizetni az internet használatáért, komoly veszekedés alakult ki köztük. A biztonsági őr testi fölényét kihasználva felülkerekedett a fiúkon, akik végül egymás után kiszaladtak az épületből – tájékoztatta a Független Hírügynökséget a BRFK Bűnügyi Főosztályának egyik osztályvezetője.

Szigeti József elmondta még, hogy a biztonsági őr ezután – egyelőre nem tudni miért – kiment az utcára a két fiatal után, ahol már csak az idősebbik testvért találta, vele azonban folytatódott a veszekedés. A vita végén a fiatalember egy késsel négyszer megszúrta az őrt: három szúrás csak felületi sérülést okozott, egy viszont a bordái közé hatolt, és életveszélyesen megsebesítette.

A 20 éves késelőt a közeli lakásában fogták el a rendőrök, majd őrizetbe vették és emberölés kísérlete miatt megindították ellene az eljárást.