Kerüld el az álláskeresési kiégést!

Akt.:
Cvonline.hu
Cvonline.hu
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Az álláskeresés, mint munka, lelkileg különösen megterhelő, hiszen a legtöbb esetben komoly nyomás alatt végezzük: a megélhetésünk, karrierünk, jövőnk függ attól, hogy mennyire leszünk sikeresek ebben.

Ráadásul a tevékenység magában hordozza a folyamatos kudarcot: az első sikerig kell az álláskeresésen dolgozni. Ebbe belefásulni nagyon könnyű, feladni is értelemszerűnek tűnik: kilátástalan, nem tudhatod, mikor érkezik meg végre a siker. A lelkierő, kitartás is hiábavalónak tűnik, ha a család, szűkebb környezet nem támogatja az álláskeresőt. Ezért ezt a munkát is érdemes fázisaiban megismerni, hogy fel tudj készülni arra, ami az álláskeresésben vár rád.

1. Amikor valaki elveszíti a munkáját, kétségbeesetten, bizonytalanul érzi magát, ami egyfelől természetes, másfelől ellene hat a sikeres álláskeresésnek. Gyakorlati döntések fognak segíteni: jelölj ki egy 6-8 órás napszakot, amikor csakis az álláskereséssel foglalkozol, és ettől semmi sem tántorít el. Se házimunka, se egyéb teendő.

2. Egy jól megírt álláspályázati anyag a siker egyik legfontosabb feltétele, tehát az álláskereső munka a legelején erről szóljon. Kb. az álláskeresés első 1 hete az, mire napi 8 órányi munkával összeáll egy magyar és egy idegennyelvű alapcsomag: 2 motivációs levél és 2 önéletrajz. Ez jót tesz a lelkünknek, hiszen siker, érdemi termék jön létre a munkánk által. Ezzel enyhül a kezdeti kétségbeesés, bizonytalanság.

3. Az ismerősök felkeresése hozza majd az első komoly sokkot: sokan nem merik megmondani, hogy nem tudnak segíteni, esetleg felelőtlenül ígérgetnek majd. Megfelelő kommunikációval ennek elejét lehet venni. De bizony még így is előfordulhat, hogy barátságok mennek rá az álláskeresésre. Lelkünkben tisztázni kell: barát-e az, aki nem barát a bajban? Vagy nem őszinte, és inkább elkezd kerülni, semhogy megmondaná őszintén: nem tud segíteni, mert nincs olyan helyzetben. El kell fogadnod, hogy most derül ki: van, akire nem számíthatsz. Siker is érkezhet azonban: lesz, aki nem csak ígér, hanem érdemben tesz érted.

Folytasd az olvasást ide kattintva.
hirdetés


hirdet�s