Kerti bútor OSB-ből

Kerti bútor OSB-ből
A tavasz végén, nyár elején a legjobb az idő arra, hogy grillezhessünk a kertben a szomszédokkal, barátokkal, vagy akár csak kiüljünk olvasni egyet a jó levegőre.

Ha híján vagyunk az ehhez szükséges bútoroknak, akkor bemutatunk pár hasznos tippet, ami kellően takarékos megoldás, így a legkisebb anyagi ráfordítással is nagyon kellemes dolgokat gyárthatunk magunknak.

Miért válasszunk OSB-t?

Mivel az OSB számos jó tulajdonsággal rendelkezik, amik tökéletes választássá teszik a kültéri építésekre, ezért igen népszerű építőanyag. Többek közt ilyen, hogy rendkívül költséghatékony, könnyen megmunkálható, azaz jól reagál a csiszolásra, fúrásra, vágásra, valamint könnyű beszerezni, és nem is drága. Mivel kültérről van szó, fontos, hogy vízálló legyen, aminek az OSB lapok tökéletesen megfelelnek. A felületén az impregnálásnak köszönhetően nem tud behatolni a víz, de az oldalán igen, így célszerű olyan anyaggal kezelni, ami beszivárog a repedésekbe, ezzel is megakadályozva a vizet ugyanebben.

Sarokkanapé, gurítható asztallal

Ha megmaradt pár tábla OSB a munkálatok, építkezések vagy rendezvények után, érdemes elgondolkodni azon, hogy egy kis kreativitással újra hasznosítsuk ezeket. Vegyük például azt, hogy néhány raklap ideális kanapévá változtatható, hogy ha éppen arra van szükségünk. Néhány raklap, csavar, festék és szivacs az, amikre szükségünk lehet az ideális ülőhely kialakításához. Két sor raklapot tegyünk egymásra és rögzítsük csavarokkal, majd ennek csináljunk hátlapot egy vastagabb OSB lapból.

Nagyon ügyeljünk a biztonságra, ezért különösen figyeljünk arra, hogy ne maradjanak kinn olyan tárgyak, amik sérülést okozhatnak. Ilyenek például a csavarok, szögek. Egy másik, külön raklapra, ha görgőket rögzítünk, azzal kész is az egyedi dohányzóasztalunk. Most már csak le kell festenünk a nekünk tetsző színre, majd ráhelyezni a szivacsokat, párnákat. Ezáltal igazán kényelmessé varázsolhatjuk az ülőhelyünket. A külcsínnek csak a fantáziánk szab határt, legyen olyan, amit szívesen látnánk minden nap.

Virágtartó és kerítés egyben

4-5 raklapot egymásra rétegezve igazán vagány virágtartót kreálhatunk a kertbe. Ahogy építjük, úgy tölthetjük fel földdel és ültethetjük bele a növényeket. Ha kerítést vagy térelválasztót szeretnénk, akkor építhetünk egymás mellé több ilyen állványt is, remekül fog mutatni.

Hogy miért az OSB a legcélszerűbb? Az OSB nagy előnye, hogy sokkal tartósabb és erősebb, mint más fa deszkák, a terhelésnek is ellenáll, valamint védettséget élvez a rovarokkal és a gombákkal szemben. Arról nem is beszélve, hogy roppant környezetbarát, hála készítési technológiájának.

– PR cikk –

Címkék: